Плевнелиев: Не съм казвал, че искам предсрочни избори, а че изборите са възможност

17527
Плевнелиев: Не съм казвал, че искам предсрочни избори, а че изборите са възможност
Снимка: БГНЕС

Никога и пред никоя медия не съм говорил за избори и оставки. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на отчета на президентството.

Плевнелиев уточни какво точно е казал във връзка с протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. "Когато няма друг начина, да се възстанови доверието, когато политическият реваншизъм е толкова силен, когато политическото противопоставяне е толкова силно, когато няма друг начин, тогава изборите са решение", припомни думите си президентът.

КСНС през февруари заради европейските проекти

През февруари ще се проведе заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за финансирането на проекти от Е...

"Много е важно да си даваме сметка какво точно казват политиците и точно държавният глава, когато си даваме сметка за манипулативните действия на някои власти. Това изречение бих повторил много пъти и заставам зад него”, каза Плевнелиев.

„Моят подход към министерствата и правителството, е изцяло прагматичен, имам добър подход с министрите, и по-специално с тези, които имат отношение към държавния глава – министърът на външните работи и министърът на отбраната”, добави Плевнелиев. "Ние се оплакваме, че четири години нямаме дългосрочен план. Ето един президент, който казва, че имаме", уточни президентът.

На въпрос как ще коментира ситуацията с Волен Сидеров, Плевнелиев отговори: „Ще видите моето изказване от 5 юли, когато Волен се разкарваше с шпиц команди, и тогава гражданите се обърнаха с исканията си към главния прокурор, към институциите. Тогава аз се обърнах към прокуратурата като посочих какво е направила френската прокуратура с тяхната националистка Марин Льо Пен. Помолих, когато един лидер се разхожда с шпиц команди, някой трябваше да вземе отношение. Аз взех. Надявам се на отговорно отношение на партиите в парламента”, каза Плевнелиев.

Това, че се говори за СРС-та, е удобно за много хора в България, защото се измества по-важният дебат – какво се случва в администрацията, енергетиката, здравеопазването, дори в българската политика и демокрация, смята Плевнелиев.

Президентът работи срещу балансирането на енергийната система, смята Стойнев

Сегашното управление прави всичко възможно да балансира енергийната система. Президентът работи срещу това. Такъв коментар направи пр...

„За първи път допускаме в демократичната история в България едно не толкова демократично действие – да допуснем лидерите да се сблъскат един с друг, да изгорят всички мостове помежду си, да не могат да се гледат, да се чува от парламентарната трибуна, че единият заплашва другия. Нормално е да има сблъсък на идеи и политически идеи, не е нормално да има личностен сблъсък, който да прерасне във войни и конфликти”, подчерта държавният глава.

„Ние ще видим този сблъсък да се разгори до идващите европейски избори. Българските граждани трябва да чуят добрите идеи по време на една кампания, но още отсега се започва със СРС-та, записвани разговори, подслушване, скандали, които са ни толкова познати и изместват по-важното”, посочи Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика