Плевнелиев отива на официални визити в Бразилия и в Аржентина

2724
Плевнелиев отива на официални визити в Бразилия и в Аржентина

От 1 до 5 февруари 2016 г. президентът Росен Плевнелиев ще направи последователно официални посещения във Федеративна република Бразилия и в Република Аржентина. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, отношенията ЕС-Латинска Америка и въпроси от международния дневен ред ще обсъди българският държавен глава с политическите ръководства и с представители на бизнес средите в Бразилия и Аржентина.

Плевнелиев: Италия е важен стратегически партньор и съюзник на България

Италия е изключително важен стратегически партньор и съюзник на България. Това заяви българският държавен глава Росен Плевнелиев на сре...

От 1 до 3 февруари Росен Плевнелиев ще бъде на посещение във Федеративна република Бразилия. В столицата гр. Бразилия държавният глава ще проведе разговори с президента на страната Дилма Русеф. В присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани Спогодба между Република България и Федеративна република Бразилия за социална сигурност и Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и науката на Република България и Националния съвет за научно и технологично развитие на Федеративна република Бразилия. В рамките на посещението на президента Росен Плевнелиев ще се проведат два бизнес форума. В Бразилия и Сао Пауло президентът ще се срещне и с представители на българската общност в двата града.

От 3 до 5 февруари държавният глава ще бъде на посещение в Република Аржентина. На 4 февруари президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Аржентина Маурисио Макри. Предвижда се в присъствието на двамата президенти да бъде подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина за сътрудничество в областта на отбраната. В Буенос Айрес държавният глава ще открие съвместен българско-аржентински бизнес форум в Търговската камара на Аржентина. Планирани са разговори с председателя на Камарата на депутатите Емилио Монсо и с представители на местната власт. Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне и с българската общност в Буенос Айрес.

По време на посещението си в Латинска Америка държавният глава ще бъде придружаван от 20-членна бизнес делегация, организирана от Българската търговско-промишлена палата. В делегацията, водена от президента Росен Плевнелиев, са включени министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник-министри и парламентаристи.

В социалните мрежи мнозина вече изразяват безпокойство дали е разумно официалното посещение на държавния глава да се прави точно в момента, в който в почти цяла Латинска Америка бушува епидемия от вируса зика, а Бразилия и Аржентина са едни от най-засегнатите държави.

Плевнелиев призова Съвета на Европа да спре постмониторинга за правосъдието и свободата на медиите

Държавният глава Росен Плевнелиев призова за прекратяване на постмониторинговия диалог на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика