Политолози: "Атака" още е важна за кворума, Найденов иска разпадане на ГЕРБ

31076
Политолози: "Атака" още е важна за кворума, Найденов иска разпадане на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Пределно ясно е, че комуникация между БАСТА и двамата напуснали ПГ на ГЕРБ няма. Става ясно и че позицията на господин Мирослав Найденов продължава да е Борисов да поиска оставката на Цветан Цветанов. Но това всъщност е призив от страна на бившия член на ГЕРБ партията да се разпадне, защото Цветанов е прекалено важна част от ръководството на бившите управляващи.

Тези изводи от случващото се в последните дни в ГЕРБ направи в сутрешния блок на БНТ политологът Румяна Коларова.

Остават обаче и въпросителни, основната от които - защо хора като Светлин Танчев са били избрани за втори път да бъдат депутати след скандалите около него в предния парламент.

Всяка парламентарна група гласува като цяло общо и следва общи политики. Въпросът е за механизма, чрез който една партия контролира как гласуват в парламента нейните членове. Оттук нататък ще трябва да следим не за кой и с кой гласуват, а дали осигуряват кворума за започване на парламентарните заседания, отбеляза Румяна Коларова.

Ако напускащите партията са само тези двама депутати, то ролята на "Атака"  за осигуряването на кворума и поддържането на правителството няма да намалее, отбеляза колегата й Борис Попиванов.

Въпросът е очистването, заявено от Бойко Борисов, в партията да не стане очистително, коментира промените в ГЕРБ политологът. Това, което виждаме е, че хора, за които е било известно, че има съмнителни неща около тях, за тях не се е говорело докато не са решили да се изявят - тоест да напуснат ГЕРБ. Едва тогава са излезли хора и са казали - а да, около тях имаше такива скандали. Започва да изглежда, че процесите в тази партия се развиват на едно извънполитическо ниво, което не е добре както за ГЕРБ, така и за цялостния ни политически живот, смята още Борис Попиванов.

 

Цветанов праща поздрави на Зеехофер от Борисов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в баварския Ландтаг с министър-председателя на Бавария Хорст Зеехофер.  ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика