Попова: Не ни трябват политици, които да говорят за патриотизъм с голи клишета

2266
Попова: Не ни трябват политици, които да говорят за патриотизъм с голи клишета
Снимка: БГНЕС

Не ни трябват политици, държавници, които да говорят за родолюбие и за патриотизъм с голи приказки и клишета. Трябва с думи и действия този патриотизъм да се доказва.

Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри във Военноморския музей във Варна многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на Анатолий Радев и Дария Василева, предаде БГНЕС.

Маргарита Попова мисли за президент

За първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред кореспондента на Нова телевизия в ...

Попова подчерта, че тази изложба е „тържество на националната памет, която търси пространство за изява”. „Понеже напоследък е много модерно да се говори какъв трябва да бъде бъдещият президент и често ме цитират – да бъде горещ родолюбец. Всъщност това, което се случва тук, е горещо родолюбие”, каза вицепрезидентът.

Тази изложба ни дава възможност да разбереш какво значи отвореност към чуждите култури, какво значи горещо родолюбие – ето това е Варна, подчерта Попова.

“ArtExtreme 15“ е призив за преоткриване и осъзнаване стойността на културното наследство на Варна и България. Авторски творби и артефакти разкриват човешки преживявания в неповторимата архитектурна и етнографска среда на Варна и региона.

Непознати документи и снимки от личния архив на Кирил Шиваров разказват за неговата творческа и житейска съдба. В срещата на минало и настояще, в изложбата участват ИЕФЕМ-БАН с ценна колекция от своите фондове, заедно с ваяшки носии и накити на Йордан Иванов от Аврен. Образите на “ArtExtreme 15“ са въплътени в мелодии, които звучат в експозицията. Музиката е създадена от композитора Иван Кръстев. Многожанровата изложба ArtExtreme 15, посветена на големия варненски скулптор Кирил Шиваров.

Маргарита Попова пита индиректно Митов и Плевнелиев защо мълчат за турската диаспора

С уговорката, че няма да прави политически коментари, вицепрезидентът Маргарита Попова определи българската дипломация като неадекватна...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика