Пореден протест срещу Бат Сали

13032
Пореден протест срещу Бат Сали
Снимка: БГНЕС

Днес граждани от Кюстендил и Дупница отново въстават срещу избирането на Александър Методиев – Бат Сали за депутат в 43-то Народно събрание.

От 17 ч. в партньорство с приятелите ни от Дупница се организира трети пореден протест и затваряне на пътя при разклона за село Жиленци /до хотел Рай/, поради нежеланието на Александър Методиев да подаде оставката си като народен представител от 10-ти МИР, съобщават организаторите. "Нека там всички заедно да блокираме международния път за Гюешево и да покажем, че: Гласа на българина не може да се подменя! Да покажем, че Кюстендил казва НЕ на депутат избран с 800 гласа, НЕ на депутат от ДПС да ни представлява в парламента, НЕ, НЕ и НЕ! Кюстендил нека да покажем, че можем да бъдем единни!", заявяват участниците в протеста.

Дупница и Кюстендил отново излизат на протест срещу Бат Сали

В Дупница се подготвя пореден протест срещу депутатския мандат на ДПС от региона, предаде „Фокус”. Протестът е насрочен за ...

Припомняме, че в първия работен ден на 43-то Народно събрание депутатът от ДПС Александър Методиев заяви, че не се притеснява от това да е депутат, "защото законът е такъв, има и други колеги". "Защо да се отказвам да бъда народен представител? Законът говори всичко….Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм депутат само на Кюстендил и Дупница. Не чувствам никакво напрежение", декларира той. Методиев се съгласи, че трябва да има законодателни промени, като визираше Изборния кодекс.

Той каза, че протестите на хората срещу неговото избиране за депутат били срещу него лично, срещу циганина Александър Методиев, който спрял кранчето за купуване на цигански гласове. Това бил проблемът, според него. Тези протести са купени протести срещу личността на Александър Методиев, продължи да говори депутатът за себе си в трето лице и предположи, че медиите знаят кой е платил за тях. На реплика, че журналистите за първи път чуват тази версия той отказа да назове кой е платил. За Методиев изходът от тази ситуация е промяна на закона и заяви, че в момента се чувства дискриминиран от хората, които протестирали срещу него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика