X
 
 

Препотвърдиха функциите на директора на ИАРА да налага глоби

456 0
Препотвърдиха функциите на директора на ИАРА да налага глоби
Снимка: БГНЕС
Депутатите решиха Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да е отговорната администрация за събира глобите и имуществените санкции по европроекти.

Това се случи след като Народното събрание прие промени в Закона за рибарството и аквакултурите на първо четене.

Проф. Светла Бъчварова: Подготвят се да приемат правен абсурд

Приемането на промените в Закона за рибарството и аквакултурите е правен абсурд. Това каза народният представител от ПГ на „БСП з...

„За“ промените гласуваха 106 народни представители, „против“ – 23 и „въздържали се“ – 18.

Със законопроекта се потвърждава правомощието на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да издава решения за финансови корекции от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за възстановяване на безвъзмездната финансова помощ, получена поради нарушение от ползвателите по мерките от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г. (ОПРСР).

С текстовете се дава възможност на изпълнителния директор на ИАРА, извън основанията по ал. 4, да издава актове за установяване на публично държавно вземане по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за възстановяване на безвъзмездната финансова помощ, получена поради нарушение от ползвателите по мерките от ОПРСР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители