Приеха закона за търговските вериги на първо четене без дебати

8113
Приеха закона за търговските вериги на първо четене без дебати
Снимка: БГНЕС

Народното събрание одобри на първо четене Закона за защита на конкуренцията, по-известен като Закон за търговските вериги, предаде „Фокус”.

„За” гласуваха 95 депутати, двама бяха против, а 41 се въздържаха. Той има за цел да допълни съществуващите разпоредби с цел създаване на условия за осъществяване последователна политика за защита на националните пазари, производството, доставката и дистрибуцията на стоки и услуги чрез осигуряване условия на равнопоставеност при водене на преговори при реализиране на търговски сделки и да предотврати нелоялните търговски практики.

КРИБ и веригите заедно срещу нелоялната търговия

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Сдружението за модерна търговия (СМТ) подписаха "Споразумение за ...

При представянето на законопроекта, депутатът от „БСП лява България” Корнелия Нинова обясни, че с техните предложения не въвеждат свръх регулация. Тя обърна внимание, че отдавна съществува регламентацията, която предлагат, но в други закони.

След гласуването на Закона за защита на конкуренцията, председателят на икономическата комисия Петър Кънев отправи процедурно предложение за удължаване срока за предложения на три седмици, което в последствие беше прието.

Припомняме, че законопроектът беше внесен и в 42-то Народно събрание, но президентът наложи вето върху него. Поради предсрочното разпускане на предишния парламент, окончателното му приемане беше провалено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика