“Продължаваме промяната”: България няма план Б!

2613
“Продължаваме промяната”: България няма план Б!
Снимка: ПП "Продължаваме промяната"

 

Единственият път напред е да изкореним корупцията, да повишим доходите и да си оправим образованието, категорични са от партията

България няма план Б! Това е посланието на най-новия клип на “Продължаваме промяната” в социалните мрежи.

Ето какво влагат в това послание част от лидерите и членовете на партията: 

Защо България да няма План Б?

Кирил Петков, предприемач, 42 години: Сега сме на вододел - или си даваме обратно държавата на мафията и се връщаме в годините на прехода, или свършваме с този преход веднъж завинаги!

И работим, за да осъществим мечтата си, където парите на хората отиват обратно при хората: по-високи пенсии, по-високи заплати, истински магистрали - не в чували, връщащи се млади хора да работят за България, нормални болници, добри училища, запазена природа. Време да отключим потенциала на България! Нас не ни е страх да се борим за мечтите си, но те ще се сбъднат само когато всички ние заедно кажем: Бъдещето зависи от нас, заедно можем да си отвоюваме държавата!  

Атанас Михнев, предприемач, 31 години: Нашите баби и дядовци не са имали План Б, когато са изграждали облика на страната ни, родителите ни нямат План Б, когато трябва да вземат пенсиите си тук. Децата ни нямат План Б! Те говорят български и могат да учат в български училища, така че образователната ни система, системата за ни на здравеопазване нямат алтернатива.

Нямаме План Б, защото сме останали 6 милиона и в последните 12 години са емигрирали почти 900 000 души. България има само План А - да се промени!

Искра Ангелова, журналист, телевизионен водещ и продуцент, актриса, филолог: Цял живот протестираме срещу "тъмните сили" и всеки път губим! Това трябва да спре. Човек има лимит на способността си да погася провали! Аз съм боец и победител, никога не се отказвам.

Вярвам в това, че мястото на България е в Европейския съюз и в НАТО. Искам да живея тук. Обаче... 12 години ни връщаха към миналото - едни едри момчета завладяха държавата, сринаха медиите от 35-о на 112-о място по свобода, обезглавиха нас - независимите журналисти, изтриха ни с гумата, завзеха изкуствата, унищожиха театъра, класическата музика, балета. България опустя - в центъра на малките бедни, оголени, мръсни и ограбени населени места на милата ни родина стои по едно казино и една кръчмичка. Няма театър, няма оркестър, няма работа, няма ги хората, няма млади. Всички заминаха. За 10 години близо милион души са избягали от мащехата, в която превърнаха родната ни страна. Корумпираните ѝ феодали…

Появиха се, за първи път от 20 години, образовани, честни, можещи и знаещи, радикални в почтеността и визията си за по-добра България политици. За първи път те не използваха алибито "десни", за да не помогнат на пенсионерите и младите родители, които бяха подложени на истински геноцид. Напротив, фокусираха се точно върху тях. За първи път някой се опита да поправи счупеното. И веднага ги бутнаха. Защото същите тъмни сили управляват до днес.

Ако този път България не се изправи и не направи своя цивилизационен избор правилно, не само аз - останалите кадърни, свестни и талантливи хора у нас, като в един любим роман, ще напуснем. И тогава... Край с България.

Няма план Б. Има само един избор. План А.

Какъв беше вашият План Б, има ли го още?

Росица Пандова-Йовкова, граждански активист, 53 години

Нямам вече план Б - не мога и не искам да чакам друг да защитава каузите, за които от години се боря. Не искам тромави институции да предопределят живота и съдбата на деца и възрастни в нужда. Намерих съмишленици и избрах промяната да става с мен!

Венелин Радев, системен инженер и предприемач, 35 години

Нямаме план Б, защото е крайно време държавата да започне да работи за гражданите си. Трябва да се пресече корупцията, за да може държавните средства и подкрепа да стигат до онези, които най-много се нуждаят от тях, а стимулите за развитие до предприемачите, които създават стойност. Не може повече парите ни да потъват при "наши хора", в пачки и кюлчета, в схеми за усвояване, които произвеждат некачествени пътища, ремонта на ремонта или още по-често - не произвеждат нищо. В същото време хората в нужда са оставени в безизходица, можещите и знаещите, онези с добрите идеи трябва да търсят План Б, защото държавата им не застава зад тях. Това трябва да се промени.

Ултимативен План Б винаги има и той е Терминал 2… Но защо българите трябва да бягат от собствената си родина?

За нас, от “Продължаваме промяната” План Б няма, защото не можем да търпим неправдата и сме се захванали с борбата за справедливост.

Любомир Попйорданов - юрист, предприемач и граждански активист, 62 години

Всичко, което съм постигнал - работещи бизнеси, разпознаваеми марки в услугите в България и по света, стотиците хора, на които съм дал път и пример - всичко това съм постигнал, въпреки държавата ни. Никога не съм разглеждал план Б. Аз съм визионер.

Обичам България и винаги съм работил за нейната промяна - за повече възможности в по-свободно общество, за опазване на безценната ни природа и богатото ни културно наследство, за по-достоен живот на хората тук.

За какво в живота няма План Б?

Петър Петров – експерт в сферата на националната сигурност, 40 години

Не може да има План Б, когато трябва да отстояваме националните интереси. Когато започнем да допускаме възможността за втора опция, тогава започваме да се отказваме от най-доброто, което можем и заслужаваме да постигнем. План Б винаги е свързан с отстъпки и компромиси, а компромис с националните интереси не може да ни донесе решителна промяна на стария порочен модел на управление, бърз и устойчив растеж.

Никола Барбутов, предприемач, 33 години

Нямаме план Б да дадем най-доброто на децата си! Планът е само най-доброто, това е нашият план А! Всички искаме да осигурим най-доброто на онези, които идват след нас. За съжаление обаче, старити политици от прехода бяха възприели това твърде буквално. Погрижиха се за своите деца и внуци, източиха богатствата на България. Оставиха българските семейства притиснати в ъгъла - да оцеляват без подкрепа, без стабилен доход, без подпомагане в нужда. Оставиха българските деца без достъп до качествено образование и спорт. Нашият план е променим това! План А - спокойна и сигурна среда на живот за семействата, за децата, за възрастните хора на България! План Б няма, защото бъдещето се гради сега, от нас, които сме настоящето.

Атанас Михнев, ПП - София: Направихме най-важното по време на инфлацията - започнахме да увеличаваме доходите

Предприемачът от “Продължаваме Промяната” смята, че София не е само на юг от Цариградско шосе и хората в северните квартали...

Олег Кабакчиев, съветник ефективно управление, 36 години

През последните 30 г. България изчерпа своите план Б, В, Г, Д и така до края на азбуката. Нагледахме се и изтърпяхме какво ли не. В края на 2021 г. “Продължаваме промяната” постави категоричен край на този тягостен преход и постави началото на план А за България, воден от един истински А-отбор! През седемте месеца на кабинета Петков-Василев, ние поставихме основите на новия модел на управление - без корупция, с компетентност, смелост и почтеност. Вече няма връщане назад. Ние имаме план А за нашата страна - една нова, европейска и съвременна България!

д-р Росен Георгиев - лекар

За какво в живота няма план Б? Най-вече за нашето бъдеще и за бъдещето на нашите деца! Сега е времето на правилното решение на промяната. Продължаваме Промяната постави началото на промени в най- важното сектори, а сега е време да довършим нещата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com