Прогнозният брой на избирателните секции извън страната е 293

19248
Прогнозният брой на избирателните секции извън страната е 293
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия уведоми Министерството на външните работи за прогнозния брой секции в местата извън страната, в които на проведени до пет години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели. Броят на тези секции е 293, съобщават от МВнР.

Прогнозните секции може да видите ТУК.

Двойно по-малко партии спрямо 2009 година излизат на изборите

18 партии и 7 коалиции имат право да участват в парламентарните избори. Това стана ясно след проверката на ГРАО за редовността на п...

Списъкът се основава на решението на ЦИК за определяне на местата извън страната, в които на проведени до пет години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели.

Окончателният брой секции извън страната ще бъде определен с решение на ЦИК, което трябва да бъде прието не по-късно от 13 септември 2014 г. В решението, в допълнение към секциите, които ще бъдат образувани въз основа на броя гласували през последните пет години, ще бъдат отчетени и местата, за които в срок до 9 септември 2014 г. са подадени най-малко 20 заявления, ако в съответното място има дипломатическо или консулско представителство на Република България, или 40 заявления - в останалите случаи. Ще бъдат отчетени и мотивираните предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства до ЦИК за местата, в които следва да бъдат образувани секции, независимо от броя подадени заявления.

Напомняме, че организациите на българските граждани в съответното място извън страната могат да отправят в срок до 9 септември 2014 г. предложение до ръководителите на дипломатическите и консулските представителства за местоположението на избирателните секции извън страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика