Първанов: Мечтая да има силна коалиция, в която лявото да е доминиращо

13621
Първанов: Мечтая да има силна коалиция, в която лявото да е доминиращо
Снимка: АБВ

Мечтая да има силна коалиция, в която лявото да е доминиращо, да е силно, да е работещо и да е в основата на едно добро управление на България. За сега това е мечта. Това каза Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 година, председател на АБВ, в предаването „Лице в лице” на Нова ТВ.

„Реабилитацията ни от страна на БСП, на „Позитано”, рано или късно това се надявам да се случи, тъй като ние бяхме изключени, защото оставихме същата тази позиция, която оставят мнозина днес в партията”, допълни той.

Първанов: Случващото се в БСП е шанс за АБВ

Състоянието на основната лява формация БСП не може да ме радва, защото стабилността на държавата е функция от стабилността на всички о...

По думите му, ходът на Сергей Станишев, сам по себе си е трудно обясним, но ако се опита да бъда по-прецизен, би казал, че това е полуабдикация. „От една страна той отива на 2 000 километра от „Позитано”, от друга страна не пуска партийното лидерство. С други думи, преди две години той запушваше БСП и това предизвика много голям гняв и атаки срещу мен, сега вече връзва и ръцете на социалистическата партия. Защото практически една кампания не може да се води от 2 000 километра”, обясни Георги Първанов. „Пожелавам успех на онези здрави сили, които със сигурност са запазили своите нравствени ценности и принципи, да се преборят и да наложат промяната в широкия смисъл на думата”, добави Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика