Радан Кънев и Веселин Марешки атакуваха Бойко Борисов

5270
Радан Кънев и Веселин Марешки атакуваха Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Не може свободата на словото и свободата на медиите да не е повод за разговора, особено съобщението от пресцентъра на Министерския съвет, качено на сайта на Министерския съвет от един вицепремиер, че едва ли не ще съди всички медии. Трябва да има обяснение – моето е, че става въпрос за една нервност и общо настроение от страна на правителството, че няма обяснение за всичките "Кумгейт"-ове, както и чувството за безконтролност. Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира последните скандали в държавата – "Кумгейт" и натискът върху медиите от страна на вицепремиера Валери Симеонов.

БСП и ГЕРБ са едно и също, близнаци, по отношение на роднинските връзки и медиите. ГЕРБ няма опозиция и се получава това специфично чувство на нахалство, смята Кънев.

Каракачанов: Правителството ще изкара мандата си

Вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов е категоричен: правителството ще изкара мандат...

През 2015 година ГЕРБ спечели местните избори с обещанието, че Бойко Борисов ще осигури пари за общините и сега той не може да се разграничи. Освен това, всеки отделен депутат на ГЕРБ е там, защото лидерът гарантира за него и машината на Цветанов работи. Затова не може сега да се каже, че стават грешки. Да си поеме Борисов отговорността и да освободи такива като Антон Тодоров, гласеше тезата на Кънев, изказана пред Нова телевизия.

Същевременно Кънев заяви, че носи огромна вина и отговорност за това, че Реформаторският блок "пристана" и влезе в управление с ГЕРБ, след като лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви като „трик” предизборното говорене на Реформаторите преди 3 години против партията на Бойко Борисов, а след това беше формирана коалиция.

Попитан дали по някакъв начин президентът Румен Радев не иззе ролята на морален критик от ръцете на извънпарламентарните десни, Кънев отговори, че Радев е конституционен коректив в случая с избора на председател на ВАС. Ние с Радев се намираме в подчертано различни политически сектори и не мога да одобрявам повечето му действия – например постоянното му намилане за падане на санкциите срещу Русия и при това как го каза във Варшава, обясни тъмносиният политик. Кънев разкритикува и организираната от "външнополитическата звезда" Бойко Борисов среща в „Евксиноград” с гръцкия премиер Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич, но там го нямаше македонския премиер Зоран Заев. Така признаваме, че Скопие се направлява от Белград в момент, когато Заев има нужда от подкрепа, категоричен беше Кънев. И за пореден път подчерта, че борба с корупцията може да има само при независима специализирана прокуратура и независима агенция за борба с корупцията.

Глас от опозицията в парламента

Беливанов: Някой искаше да дискредитира кмета, но дискредитира ГЕРБ

Спокоен съм и няма да подавам оставка. Няма да стана бушон. Това заяви за пореден път в предаването „Събуди се“ на Нова тел...

По темата с натиска върху медиите се изказа и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че вчера (8 октомври) излязло решение на съда, според което в продаваните от него горива нямало прекомерно количество сяра. Нямам нито една държавна поръчка, работя с обикновените български граждани и това ми е силата, поясни зам.-председателят на парламента, според когото няма конфликт на интереси в това, че той е в Народното събрание, но развива бизнес.

Марешки обясни и, че гласувал "против" оставката на Делян Добрев, а групата му гласувала "въздържал се". Всичко в ГЕРБ става със заповед на Бойко Борисов – не искаме да стане както в Добрич, където "го изгониха човека" и не знаем какво се случва сега. Не може да горят разни бушони и кокошкари, а нищо да не се случва с "главата", добави Марешки. И поясни, че във "Воля" няма нито един скандал с назначени роднини, а преди три години Владислав Горанов се оттеглил като депутат, защото не му стигала заплатата да си храни семейството, а сега е финансов министър и няма проблем, след като възнаграждението е по-ниско от депутатското. Значи той има доходи от друго място – откъде, попита Марешки.

Според лидера на "Воля" в момента политическо доверие може да се има само към президента Румен Радев, като отрече, че го е нападал, когато течеше президентската кампания. Към днешна дата Радев е най-незамесеният в корупцията политик, след пет години може да е друго – затова Марешки предпочита президентът да избира председателя на новия антикорупционен орган, който се готви с поредния антикорупционен закон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика