X
 
 

Радев: Знаел ли е Борисов, че ДАНС подслушва президента?

4096 23
Радев: Знаел ли е Борисов, че ДАНС подслушва президента?
Снимка: БГНЕС
Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава, а е в начина на управление на държавата. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след лекция в Лесотехническия университет, цитиран от Агенция "Фокус".

"В ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна - всичко това рефлектира върху правовата държава и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер - прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", каза Радев.

КПКОНПИ огласи писма на шефа на ВВС, свързани с Десислава Радева

Антикорупционната комисия(КПКОНПИ) огласи две писма, които показват, че командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков е ...

Думите на президента са коментар по повод развитието по казуса с питането до Конституционния съд за евентуално разследване на Румен Радев, заради прихванати разговори с командващия ВВС за назначението на Десислава Радева и проверки на КПКОНПИ. След близо 2 седмици мълчание от страна на прокуратурата стана ясно, че всъщност подслушваният е бил генерал Цанко Стойков (ВИЖТЕ ТУК)... но и него нямало за какво да го подслушват, защото не откриха вина в действията му. ХРОНОЛОГИЯТА ВИЖТЕ ТУК.

"Прокуратурата бърза да развее СРС-тата в публичното пространство в нарушение на закона явно в нечий интерес. Покрай епичната борба с контрабандата премиерът постепенно си присвои правото всяка сряда да привиква главният прокурор и председателя на ДАНС. Покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам. Това са важни въпроси", продължи коментара си президентът Радев. 

"Господин Гешев ходи при премиера и по много други поводи. Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки в нарушение, срива на Търговския регистър, хакерските атаки в НАП, хазарта? При положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии", каза още той.

"Остава друг въпрос. Защо господин Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се определя и харчи бюджет от първо лице? Тази огромна амбиция на главния прокурор да се прибори с корупцията някак не вижда очевадното", подчерта Радев. "Аз очаквам много повече. Очаквам той да обърне внимание и на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава поводи за самосезиране", допълни президентът.

Няма конфликт на интереси при Румен Радев, потвърди КПКОНПИ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила наличие на конфли...

Държавният глава подкрепи премиера Бойко Борисов по повод машинното гласуване: "Предлагам да се приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем. Парламентът трябва да уточни ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване, ще може ли през седмица да се съберат отново и да се направят. Това са близо 13 000 машини. За последните избори бяха към 70 милиона, за президентските е лесно за парламентарни и местни как ще ги направим", каза Борисов преди началото на Министерския съвет. ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК. 

Веднага след местните избори Радев обяви, че машинният вот ще повиши доверието в изборите у гражданите. Затова решението за закупуване на машини му е близка. ВИЖТЕ ТУК.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  На писане и оплюване сме ненадминати-световни шампиони. Защо тогава гласувате за ГЕРБ и Боко,избирате ги ,а после ревете като вдовици? По време на избори мислите със задниците си,и се радвате на мизерните парички гдето ви ги дават да гласувате за определена партия,а после олеле.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  данс да иска информация от българите в гр цуг! сигурно знаят много повече за тези карикатури, които си въобразяват, че са правителство
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  радев, тебе трябва да те срам. Никой не го интересува дали Борисов е знаел. Нас ни интересува че ти си аморален човек и не си за това място. МАХАЙ СЕ ОТ ТАМ
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Този за президент ли е избран или за разпространител на сплетни и клюки? Че правителството е под всякаква критика, две мнения няма, но президентската институция предполага обединение на нацията, а не да призовава народа към размирици и хаос. В крайна сметка, това дори нарушава конституцията и може би с право се изисква тълкуване на конституцията от съда.
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 седмица Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 2 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Проблемът на България бил ГЕРБ ?? Абе , комуняшки мундарин 5 ,ти какво имаш в черепа си , освен ръждясала петолъчка ? Защо толкова време квичите в опозиция ? Така ще си изпукате , с пяна на зурлите ! Българите никога няма да ви изберат , освен тъпите зомбита ! Ха сте пролели кръв , ха сте увиснали от едни клони.....
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 1 седмица Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!! 4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава пробл виж още ›› емите, а да ги създава!!! 5. Че не блести с интелект!!! 6. Че е човек, който не може да прочете една страница текст и затова бълва само глупости, в публичното пространство. 7. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!! 8. Смешникът Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешникът Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 4 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  За гласуването..първо не е задължително,второ никакви машини ....трето да се гласува онлайн свободно и по пощата с изпратени листовкиот държавата....тогава няма стаи пл училища и паланки ,няма урни ,няма комисии ,няма харчене на излишнк пари...само онлайн по интернет и по пощата с писмо....
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А може ли със стари фишове от тото или стари билети от лотариите?
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ДАНС, та то е Staats Sicherheit, това казва всичко, пък и като го командва СИК Мафиот ...
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ДАНС са не само SS (Staatssicherheit), но и SD (Sicherheitsdienst) и Geheimstaatspolizei (Gestapo) наведнъж!
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Основйия проблем на България днес е мафиота бокьо и мафията герб ...ако бъде свален или ликвифиран от влст всипко ще се оправи ...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Много правилно , путьовите служители и подлоги трябва да бъдат следени , контролирани и подслушвани !
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  4. Тук блести Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 6 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Абе , червен папагал говнишар 4.1 , толкова си тъп и гнусен ,че хората ти се смеят ! Кой е този Циклоп ,бе простако ?
  : 7 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Абе шофьора на самолети, хем стана за резил заради простакеса Деса, хем още чоплиш?! Сопри се бе глупак!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 5 !
Нагоре