Резултатът не ни удовлетворява, призна Ивайло Калфин

9397
Резултатът не ни удовлетворява, призна Ивайло Калфин

Водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин призна, че резултатите от изборите днес не удовлетворяват младата коалиция. По предварителни резултати АБВ няма да има нито един представител в европарламента.

"Ще направим окончателния коментар като видим преброяването на реалните бюлетини, заяви Калфин. - Действително резултатът не ни удовлетворява. Очаквахме по-голям резултат. Но имаше рекордно ниско гласуване, много малко хора дадоха вота си. Тактиката, която налагаха големите партии да няма дебат, тактика на натиск доведе до ниската активност. За съжаление, това е за сметка на българските граждани. АБВ сега започва по дълъг път и съм убеден, че в България политиката ще влезе в нормални граници. Не чувствам вина за случилото се с БСП. Най-лошо за левицата е да си затваряме очите пред неща, които всички виждат. Хората не одобрряват това, което се случва в левицата и онова, което правим, е оздравително. Не зная защо цялата кампания на БСП беше насрочена срещу нас. Тогава, когато се ядат партии от левицита, никога не печели това политическо пространство. Ние не сме срещу никого. АБВ е формация, която ще продължи напред, ние сме само на 3 месеца, но многото ни срещи в страната показаха голяма енергия. При следващи избори ще имаме доста по-впечатляващ резултат. Хората, които се занимават с този проект, няма да го оставят. Ще продължим с него и в бъдеще".

И Калфин се отказа да ходи в НДК

След като по-рано днес Бойко Борисов обяви, че няма да дойде тази вечер в НДК, същото направиха Ивайло Калфин, Румен Петков и Георги Пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика