Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов

4257
Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти и уточни: "Прикриват престъпленията на Борисов, прикриват престъпленията на Джамбазки, прикриват престъпления за сигнали, които аз съм пратил".

От АБВ оповестиха имената на прокурорите, които спряха разследването по казуса със снимките и видеозаписа от резиденцията на премиера - Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. " Ще качим имената на тези прокурори, за да знаят всички кои от тях са оставили душите си в шкафчето на властта и съвестта си и достойнството си, ако са имали някога такова и да се знае кой ни позори пред Европа, пред нас самите и кой ни доказва, че има недосегаеми", поясни Румен Петков.

Румен Петков: Който си направи извода, че Борисов мрази Перник, ще е прав

Ремонтът на язовир "Студена", въведен в експлоатация без водоземна кула, е престъпление към всички перничани. Това заяви лидерът на АБВ...

Той съобщи още, че от АБВ ще поискат и имената на прокурорите, които са прекратили "суджукгейт", както и на прокурорите, които са започнали разследването. "Защото те са слугували и тези, които го прекратиха сега слугуват, но ние ще плащаме", поясни Петков, убеден, че прокуратурата гарантира недосегаемост на шайка обирджии и негодници и прилага двойни стандарти.

"Ако някой умрял от глад открадне два буркана зимнина от нечий двор ще го разкостят, но да забършеш 3 – 4 тона суджук не е проблем за България, ако разбира се си от ГЕРБ", посочи той. 

"Нашата битка за справедливост и против двойните стандарти няма почивен ден, няма почивен час- ще показваме тези неща с ясното съзнание срещу какво се изправяме. Ние сме с лицата си, с имената си, искаме да се знаят и имената на тези хора", подчерта лидерът на АБВ.

Председателят на софийската организация на АБВ Христо Колев определи като скандални и позорни действията по разследването на събитията около снимките от спалнята на премиера и представи пред медиите резултата от изискана по ЗДОИ информация от Софийската градска прокуратура. Той припомни, че ПП АБВ поиска информация по разследването в две писма до СГП – за копие от постановлението, с което се спира наказателното производство и за имената и квалификациите на прокурорите и експертите, работили по случая. Отговорът на първия въпрос бе, че това не е обществена информация и поради тази причина не може да ни бъде предоставено въпросното копие, разказа Колев. "Ако това не е обществено значима информация - че премиерът си държи огромна сума пари и кюлчета злато в нощното шкафче, не знам кое е значимо", възрази той.

Прокурорите, спрели производството замитат под килима най-големия скандал през последните 30 години, свързан с премиера, коментира Колев. Според него изобщо не е проведено разследване. "Не можеш да намериш някого, когото не търсиш", подчерта той. Разследването се спира по член 244 - неизвестен извършител, отбеляза Колев и изрази недоумение как да не е известен извършителя, след като самият Бойко Борисов каза, че знае коя е жената, която е снимала. "Просто прокурорите трябваше да го поканят и той щеше да им каже коя е", добави той.

Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и приключили разследването за снимките от спалнята на премиера

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се обърна към Софийската градска прокуратура с настояване по ЗДОИ да му бъдат предоставени именат...

Като е спряно наказателното производство, то се връща към разследващия полицай или следовател и оттук нататък няма да се случи нищо - делото ще стои в някое чекмедже, докато измине давностния 5-годишен срок и случаят ще се прекрати и всичко ще се забрави, убеден е Колев. Това, според него е целта на разследването. "Затова осветяваме имената на тези прокурори", подчерта той.

Колев припомни и други случаи, при които разследването стигна до задънена улица, независимо от достатъчното количество събрани материали и визира „Суджукгейт“.

Румен Петков каза, по повод призоваването му в спецпрокуратурата по подаден от него сигнал за случая "Джамбазки", че фактите са налице, включително и признание в медиите за стореното от евродепутата и изрази съмнение в ефективността на работата на СГП. "Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика да ни пита за нещо, което е очевиден факт", отбеляза той и коментира, че двумесечното забавяне на прокурорските действия по случая с Джамбазки показва, че обвинението е в съучастие към подобен тип хулиганство и посегателство върху живота на хората.

"В изложението, което направих пред прокурор Рачева, съм казал три неща - първо, че ангелът Джамбазки, направи пълни самопризнания, след това по телевизията, обяви, че е готов на рецидиви, ако пак дойдат протестиращите и рецидивите бяха извършени, второ - че една от жените, които идваха при мен, ми каза съвършено ясно, че я е страх да отиде в прокуратурата, защото гледа на прокуратурата като част от организираната престъпност и съучастници на тези, които замерят хората с пиратки и ги заливат с вода“, разказа Петков. Той добави ,че е помолил прокуратурата да призове още няколко човека, сред които Петър Недевски от „Орловград“ и Отец Дионисий и съобщи, че Недевски е бил призован в петък. 

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика