Шефът на ДАНС хем отрича да е подслушвал депутати, хем призна за изтекъл документ по въпроса

19892
Шефът на ДАНС хем отрича да е подслушвал депутати, хем призна за изтекъл документ по въпроса
Снимка: БГНЕС

ДАНС не подслушва и не разработва депутати. Това каза председателят на ДАНС Владимир Писанчев в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Писанчев днес бе изслушан в Парламентарната комисия за контрол на службите относно публикувана информация, свързана с агенцията, в сайта faktor.bg.

Шефът на ДАНС потвърди, че документът, който изтече, е автентичен, но отказа да коментира дали това означава, че общинският съветник Орлин Алексиев е бил подслушван, предаде БГНЕС. Алексиев е председател на финансовата комисия към Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ, като негова автокъща бе обискирана след спецакция с френските служби и заловено огромно количество кокаин. "Няма да коментирам това, извършваме проверка как е изтекло, заедно с МВР, както е станало точно и ще има резултати", каза Писанчев.

От публикуваната във faktor.bg справка на ДАНС, подписана от Писанчев, се оказва се, че през средата на февруари службите контролират разговори на Орлин Алексиев и така засичат бизнесмените Иван Марински, Гриша Ганчев, Николайчо Гигов, Георги Домусчиев, Стефан Шарлопов, Георги Илиев – Майкъла. По тази схема на мушка попадат и шефът на БНБ Иван Искров, банкерите Петя Славова и Цеко Минев, близначката на Гергана Паси – Михаела Калайджиева, шефът на ВАС – Георги Колев, собственикът на „Канал 3” Любомир Минчев, Лидия Станков, член на УС на Общинска банка. Оперативно интересни се оказват и контактите на общинския съветник от ГЕРБ, разработван като трафикат на кокаин, с политиците и депутати Георги Кадиев, Красимир Велчев, Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, Томислав Дончев, сина на медийния бос Тошо Тошев – Радослав и други.

Депутати от БСП питат има ли контролирано изтичане на информация от ДАНС

Депутатите от БСП Георги Кадиев и Георги Свиленски питат има ли контролирано изтичане на информация от ДАНС с умишлено спестяване на ня...

Точно заради присъствието на името си Кадиев официално поиска ДАНС да обясни дали е бил подслушван в разговори с Алексиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика