Шефът на ГДБОП се раздели с поста си

4477
Шефът на ГДБОП се раздели с поста си
Снимка: БГНЕС

Директорът на ГДБОП се раздели с поста си. Любомир Янев е бил преназначен тази сутрин, потвърди самият той пред Нова телевизия.

"Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха", заяви Янев. По думите му, в неговият стол ще седне Калин Стоянов, който в момента ръководи дирекция за агентите под прикритие (Специални операции).

Старши комисар Любомир Янев поема времено ГДБОП

Старши комисар Любомир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП. Това е станало със заповед на вътрешния мин...

Припомняме, че през юни миналата година старши комисар Любомир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП. Това е станало със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. До момента старши комисар Янев заемаше поста заместник-директор на службата. След оставките на шефа на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов и неговият заместник-главен секретар Георги Арабаджиев, службата остана без ръководство.

Те бяха подадени след скандалните разкрития на прокуратурата за покровителство на висши служители в структурата на наркобосове в страната.

Преди дни, също припомняме, бе сменен и шефът на ДАНС. С операциите срещу руски шпионски мрежи в България свърза уволнението си от поста председател на ДАНС досегашният шеф на контраразузнаването Димитър Георгиев. Служебното правителство предложи на президента Румен Радев да уволни Георгиев и да назначи на поста Пламен Томчев. Като мотиви за уволнението премиерът Стефан Янев посочи уронване престижа на службата и политически мотиви в работата на Георгиев.

Сменен беше и ръководителят на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От 19 май СДВР има нов ръководител. Това съобщи същият ден служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг пред журналисти в Пловдив, където бе на посещение заради операцията срещу корумпирани полицаи в града. Смяната на Георги Хаджиев той аргументира с насилиието над граждани по време на протестите срещу кабинета "Борисов 3". "Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи, в центъра на София и то под колоните на Министерския съвет, ние трябва да останем равнодушни. Ще трябва да изкореним това, което виждаме", каза тогава Рашков. Той изрази надежда „стилът на работа“ на тези служители да се промени след тези мерки. "Законът е разписал какви са задълженията и правата на полицейските служители. Никъде в него не пише, че те могат да пребиват децата в центъра на София, а и където и да е на друго място. Докато съм министър, ще бъда безкомпромисен", категоричен бе Бойко Рашков. Припомняме още, че дни преди това и главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен. По повод началниците на службите за сигурност, които са в неплатен отпуск, Рашков посочи, че според него не е редно ръководителите на важни ведомства в страната да си вземат почивка.

Рашков учуден, че Националното бюро за контрол на СРС ще проверява ДАНС и МВР

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков изрази в ефира на „Хоризонт“ учудване, че прокуратурата е възложила на Национално...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антон Хекимян vs Борис Бонев: Лют спор за бюджет, паркоместа и заплатите на общинарите

Сандов: "Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ

Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и Румен Радев

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика