Симеонов и Каракачанов лека-полека бият отбой

12329
Симеонов и Каракачанов лека-полека бият отбой
Снимка: БГНЕС

Възможност за решение относно спорните назначения в правителството и парламента има. Това стана ясно след изявления на лидера на НФСБ Валери Симеонов и председателя на ВМРО Красимир Каракачанов.

И двамата признаха, че разговорите с Реформаторския блок не са безнадеждни и може да има разбирателство.

Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаил...

В парламента Симеонов бе попитан обсъжда ли се решение да няма оставки нито от едната, нито от другата страна. Както е известно, като проблемни се считат назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София като кандидатури на Реформаторския блок, както и на Слави Бинев  за председател на Комисията по култура и медии от "Патриотичния фронт".

Лидерът на НФСБ Симеонов коментира пред ПИК компромисното решение така: „Много хубав въпрос. Има някаква такава възможност и около това се въртят нещата, тъй като как да ви кажа – въпрос на политическо поражение е някоя от страните да отстъпи. В края на краищата става въпрос за нарушаване на нашата програма, което няма да допуснем, а от страна на управляващите става въпрос за явна капитулация, разбираме ги и тях."

Малко след него Красимир Каракачанов също обяви, че се търси решение по въпроса. Засега обаче има разбирателство да не се разкриват подробности пред медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика