X
 
 

Симеонов: Имотите ми са законни, купувал съм ги на цени, по-високи от пазарните

1745 1
photo of Симеонов: Имотите ми са законни, купувал съм ги на цени, по-високи от пазарните
Снимка: БГНЕС
"През 2008 г. купих от Община Бургас земя на цена, по-висока от пазарната – 800 евро на кв. м, за да не бъда упрекван, че съм използвал някакво влияние. Това е най-губещата сделка в историята на фирмата ми Скат ООД", разказа депутатът Валери Симеонов.

Според Симеонов данните, изнесени от прокуратурата, не отговарят на истината и повтарят клевети. Държавното обвинение не е проверило обстоятелствата около сигнала, а направо го е обявило в медиите.

"Използвахме правото си на съсобственици, за да придобием прилежащата част от парцела, която е доста по-малка от споменаваната. Лично аз настоях пред кмета и заместника му цената му да бъде над пазарната – 800 евро за кв. м, за да не бъда упрекван, че съм използвал някакво влияние", обясни Симеонов.

И Валери Симеонов купувал апартаменти на занижени цени?

И Валери Симеонов ли е купувал имоти на ниски цени? Този въпрос стои на дневен ред, след като излезе информация, че е започнала проверк...

Той и съпартийците му дори излезли от заседанието на Общинския съвет в Бургас, когато въпросната сделка трябвало да бъде гласувана.

В един момент бившият вицепремиер предложил на кмета да върне парцела на общината, а тя да му върне парите – 1 млн. лв. Местната власт обаче отказала.

По думите му нотариалния акт за този имот е с право на строеж. Симеонов участва в продажбата на апартаменти от сградата, построена върху терена. Жилищата в нея се продават от строителната фирма, която ги е изградила.

Симеонов категорично отрече и твърденията, че в комплекса "Панорама" в Златоград, собственост на "СКАТ" ООД, има незаконни ресторант и басейн. Той вече съди няколко медии по този казус.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители