Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки имам от "Бухенвалд"

10215
Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки имам от "Бухенвалд"
Снимка: БГНЕС

Скандалът със спорните зам.-министри, предложени от "Обединените патриоти" (ОП), набира скорост. Недоволството към тях расте, а в същото време управляващата коалиция не дава признаци, че смята да се отказва от тях.

Вчера се разшумя около Павел Тенев, сложен за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство. В социалната мрежа Facebook се завъртя снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит, пише в. "Сега". "Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. Единственото решение е моментално уволнение", възмути се депутатът от БСП Александър Симов. В социалните мрежи заваляха негативни мнения, а на профилите на Бойко Борисов и на правителството полетяха въпроси ще бъде ли махнат Тенев. Премиерът обаче не показа реакция. Съпредседателят на ОП Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, не демонстрира притеснение.

Кои са новите зам.-министри на земеделието, храните и горите?

Министър-председателят Бойко Борисов назначи днес двама заместник-министри на земеделието, храните и горите. Атанас Добрев е роден на ...

"Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира Симеонов. Малко по-късно сам допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село", заяви Валери Симеонов.

Страстите не стихнаха и около зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. В понеделник Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) алармира, че от фирма, собственост на Попов, е имало много оплаквания от ощетени клиенти. "Господин Попов е представен като браншовик. Представител е обаче на организация, която от 2011 г. потъна. Слави се като голям превозвач, но е собственик на една фирма, която е в несъстоятелност, и на още една, която е без дейност. И двете организации, които работят в тежкотоварния транспорт, са декларирали, че не могат да работят с този човек. Премиерът е запознат", заяви пред БНР Красимир Лалов, зам.-председател на НСБП.

Третото скандално назначение в понеделник бе на Красимир Първанов. Той влезе в Министерството на енергетиката, след като през 2011 г. в качеството на шеф на НЕК подписа документи по "Белене" "през главата" на тогавашния министър Трайчо Трайков. Той бе уволнен, а 22-годишният му син по това време - Петър, участваше в няколко енергийни фирми. "Много е важно да се разбере кой стои зад това назначение и дали наистина са ОП", заяви бившият десен депутат Мартин Димитров. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обаче даде да се разбере, че отговорността за назначението му е на националистите, а ГЕРБ няма да се меси. "Има договореност, за да бъде споделена отговорността. Ако има министър от ГЕРБ, съответно да има възможност за зам.-министри от коалиционните партньори и обратно", заяви тя. "Все пак да не забравяме, аз съм контролен орган по професия" - с тези думи Петкова даде да се разбере, че стриктно ще следи заместниците си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика