Симеонов отговори на Сидеров: Законът се спазва, това са долни лъжи

2834
Симеонов отговори на Сидеров: Законът се спазва, това са долни лъжи
Снимка: БГНЕС

Словесната война между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов се разгръща с пълна сила.

След новата порция обвинения от страна на Сидеров и намерението да бъде поискана оставка на регионалния шеф на РЗИ в Бургас, който според лидера на "Атака" бил роднина на лидера на акция "Шум", сега самият Симеонов отвърна на страницата си във Facebook.

Симеонов е категоричен, че абсолютно законно е затварянето на заведенията по Черноморието, заради силен шум и още по-категорично отрече да е роднина с въпросния шеф на РЗИ-Бургас Георги Паздеров и обвиненията в тенденциозност и репресия спрямо определени търговски обекти.

Ето какво написа Симеонов във Facebook:

Сидеров отново избухна срещу Симеонов заради затварянето на заведения по морето

Затварянето на две от популярните заведения на Черноморието - Cacao Beach и бар "Хедон", разгневи лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той...

По повод изявленията на народния представител Волен Сидеров пред медии, направени на 14.08.2018 в град Бургас, след като изисках и се запознах с пълната документация по повод действията на РЗИ Бургас и ОД на МВР Бургас, държа да изнеса следните факти и обстоятелства, опровергаващи твърденията на депутата:

1. Не отговаря на истината, че спирането на експлоатацията на заведенията "Какаов плаж" в Слънчев бряг и "Хедон" на плаж Каваците, Созопол е извършено без изготвянето на необходимата документация. И по двата случая е спазено законодателството, като за поредицата от проверки са изготвени констативни протоколи, предписания за спиране на озвучаването след 23:00 ч. (чл. 16а ал.2 от действащия ЗЗШОС), както и заповеди за спиране на дейност озвучаване и за спиране на експлоатацията на обекта (чл. 17, чл. 31 ал.1 т.2 от действащия ЗЗШОС). Въпросните документи не са анонимни, а напротив - подписани и изведени от проверяващи инспектори и връчени на упълномощените представители на търговските обекти по нормативно-установените правила.

2. Заповедите за прекратяване на експлоатацията на обектите, определени от г-н Сидеров за незаконни, са в пълно съответствие с ЗЗШОС и Наредба 36 на МЗ, като уведомленията за спирането от експлоатация са изготвени съгласно нормативните изисквания в наредба 36, приложение 2 към чл.7, ал.1, т.12 и са поставени на законово основания на вратите на обектите. Съзнателното им премахване и унищожаване представлява престъпление по смисъла на чл. 277 от Наказателния кодекс с наказание до две години лишаване от свобода и глоба.

3. Проверките по спазването на ЗЗШОС се извършват от ограничени екипи на РЗИ и органите на реда, което не отговаря на твърденията на г-н Сидеров за "репресивни действия", извършвани от "шпиц команди", "маскирани тежковъоръжени полицаи" (?!), не се извършват "проверки на лични карти и автомобили" на клиентите и персонала. В случая, народният представител вероятно е подведен.

4. Твърденията за тенденциозност и субективност на проверките не отговарят на истината. Всички проверки се извършват по подадени сигнали на телефон 112 и/или специализирания телефон за сигнали към кабинета на вицепремиера и зад тях стоят конкретни жалбоподатели с имена и телефони. Не се извършват проверки по анонимни сигнали.

Симеонов потвърди - Cacao Beach и бар "Хедон" са затворени (ВИДЕО)

Две от заведенията, които са символ на нощния живот по Черноморието ни – Cacao Beach и бар "Хедон", са затворени със заповеди на ...

5. Твърденията за злоупотреба с власт и разпореждания свише не са подкрепени с никакви факти, но в случай на съмнения за такива, могат да бъдат сезирани компетентните органи (прокуратура или съд), което до момента не е направено нито от проверяваните нарушители, нито от г-н Сидеров.

6. Интересно, че определените като подложени на репресия заведения до края на вчерашния ден (14.08.2018) - пети ден след затварянето им, не бяха потърсили по съдебен път отмяната на заповедта за спиране на експлоатация. А напротив - бяха подали уведомление до РЗИ Бургас, че ще предприемат необходимите мерки за обезшумяване и спазване на изискванията на закона.

7. Считам, че отправянето на необосновани обвинения и квалификации към държавните институции и особено към РЗИ и ОД на МВР Бургас, доказали своя професионализъм и компетентност, както и безпочвените обвинения за покровителство на олигарси, не допринася за доверието на обществото в институциите и уронва престижа на държавата и изпълнителната власт.

8. Измисленото ми роднинство с началника на РЗИ Бургас е долна лъжа и не заслужава по-нататъшен коментар.

P.S. И една новина в аванс - комисар Калоянов, шеф на ОД на МВР в Бургас, също не ми е роднина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...