Слави Трифонов: След изборите се убедих, че на България вече ѝ трябва правителство безусловно

16642
Слави Трифонов: След изборите се убедих, че на България вече ѝ трябва правителство безусловно
Снимка: БГНЕС

Имаше среща с г-н Кирил Петков и с г-н Асен Василев, проведохме дълъг разговор. На България ѝ е необходимо правителство, което е встрани и различно от правителството, което управляваше последните 12 години. Трябва да се тръгне в съвсем различна посока от тази на ГЕРБ. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в интервю по БНР, водено от Петър Волгин.

След изборите се убедих, че на България вече ѝ трябва правителство безусловно и то трябва да е от подобни партии, които имат съвсем други намерения, встрани от това, което беше досега, подчерта Слави Трифонов. Той се е съгласил с формата на водене на преговори за коалиция – да се направят работни групи от експерти и те да водят разговори по сфери и приоритети.

Третият човек в "Продължаваме промяната" със заявки: Излъчване на живо на коалиционните преговори и подкрепа за Румен Радев

Направихме първата совалка. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Го...

Виждал ли си някакъв брак, в който да няма компромиси? Целите трябва да бъдат изпълнявани – за да бъдат изпълнявани, човек трябва да е готов на компромиси. Поставили сме си за цел да има правителство, обобщи Трифонов. Трябва да има компромис, за да излезем от всички кризи, които ни притискат – здравна, енергийна, икономическа, виждаме по новините, добави той.

Попитан относно критиките на ИТН срещу Кирил Петков и Асен Василев, докато бяха служебни министри, Трифонов обясни, че това било в миналото. „Има нещо по-важно – да се създаде правителство, което да изведе България от тези кризи, в които се намира. Затова човек трябва да постъпи правилно”, каза лидерът на ИТН.

Според Слави Трифонов, сега се прави както в Германия – не точно, защото там още разписват цели, приоритети, как да се постигнат и за колко време. Ние няма да имаме толкова време, но подходът е правилен, посочи лидерът на ИТН. Няма гаранция, че ще се получи, но се надявам, заяви шоуменът-политик.

На директен въпрос защо ИТН се класира на пето място на миналите на 14 ноември парламентарни избори, Трифонов посочи как партията му нямала абсолютно мнозинство в 46-тия парламент (тогава беше първа политическа сила), как потенциалните партньори почнали да искат неща, които първоначално не били договорени. А хората масово гласуват според моментната визия (към момента на изборите) за това как да се вършат нещата, каза Трифонов.

Как Слави изчегърта сам себе си от политиката: Кратка история

Не че ми се е случвало повече от два-три пъти да гледам 7/8 ТВ, но един от тях бе предизборната нощ през юли, когато "Има такъв народ" ...

ИТН ще постъпва в парламента според разбиранията си, но правителството трябва да има парламентарна подкрепа. Когато има коалиция, трябва първо да се спазват приоритетите на коалицията, каза Трифонов, с уточнение към БСП и „Демократична България”, че трябва да се научат на такова поведение. Надявам се да няма правителство на малцинството, добави той.

Още: Кирил Петков обясни как ще прави правителство, закани се на Гешев и Цацаров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com