Слави Трифонов: Властта е като политически хероин, аз нямам никакво желание да го взимам

3757
Слави Трифонов: Властта е като политически хероин, аз нямам никакво желание да го взимам
Снимка: ПП "Няма такава държава"

"Властта, философски разсъждавам, е за хора, които не ги щат. Само тези хора могат добре да оперират с тези дяволи. Хората, които ги искат, консумират, за тях е като наркотик, започват още повече да я искат. Колкото повече я взимаш, я искаш. Като политически хероин е". Това каза Слави Трифонов в предаването "Нещо лично" по телевизия 7/8. "Аз нямам никакво желание да го взимам. Не стига, че съм болен от хиляди други неща, пък и ще се разболявам и от това", добави той.

Тошко Йорданов започна интервюто с твърдението, че хората говорят, че пред вратата на Слави Трифонов, като свършат с интервюто, ще влязат доктори, за да му вливат системи. Слави от своя страна заяви: "Хората ги чуват тия неща, защото искат да ги чуват. Това е като да искаш да ти кажат, че те обичат. Ти знаеш, че не те обичат, но ти е много готино да ти кажат: "Аз те обичам". Те искат да чуват такива неща за мен. Сега да седна и да се натъжавам и да страдам и да ми е мъчно, че хората искат да чуват лоши неща, ама то така е устроен светът. Но нямам лице на хората, които правят това. Това е нещо неоформено, аморфно такова, което седи там като лошото в тъмното, което иска да те гепи и се радва от това. Ако му се дадеш и ти стане криво и кофти от това, че хората искат даже да ти е зле и да си пукнал, ти също не си много симпатичен и си го усещал по себе си. И теб не те харесват много. Сигурно си го усещал, че някой иска да ти е зле. Защото им е готино да се кефят от това, че нещата евентуално са такива. "Разбра ли, бе, Слави Трифонов пред вратата го чака екип от доктори, които му вливат нещо. Разбра ли, бе, ще умре. Кога, вдругиден, дават му три дена", каза през смях Дългия и продължи: "Еееех, как ще пукнеш ти". Защо е така, не знам, но има и такива хора", сподели с въздишка Слави.

Слави Трифонов: Аз съм виновен за българския парламент

"Като гледам какво се случва в българския парламент, някак си от само себе си реших да поема вината за всичко това. Ами, да, вече така...

Веднага след това той продължи с темата за деня. "То, ако има нови избори, какво ще стане", попита Тошко Йорданов и сам си отговори: "Е, паралелно може да се появи нов спасител, някой да дойде – български братя, сестри, братчеди от село и ще излезе нещо друго. А и в крайна сметка всичко, което правим, е, защото се опитваме да реализираме нещо, което сме казали, направили. За съжаление, мажоритарният избор е част от това, което би могло да промени нещата, но хората избират такива партии, които не го желаят. Това е като със субсидията. Не желаят, а и виж как мина, че ние сме върнали 4 млн. на държавата, което е за хората. Все едно какво значение е имало, те си ги взимат, ГЕРБ си ги слагат на сметката, ПП ги използват, за да си пазаруват депутати. Това за хората какво значение има, хората искат да им взимат парите. Защото ако не искаха, щяха да направят всичко възможно да ги ограничат. Нали те ги направиха там? Въпреки това хората си гласуват за тях, взимат си парите, това също няма значение, лъжат – това също няма значение, мажат, защото това е логично. И скъпи мой приятелю, ние нещо сме се объркали, аз нещо съм се объркал. Явно нещата стават по друг начин, но аз не съм на такива години, с които ще си променям философията за живота и затова кое е правилно и кое не е, кое е честно и кое е лъжа само защото видиш ли, ще спечеля още нещо в парламента или където и да е. Аз съм такъв, какъвто съм", каза Слави.

На въпроса на Тошко Йорданов дали не е съжалявал, че не е постъпил като всички политически лидери, които участват и печелят избори и ако е влязъл в МС, с неговия характер, нещата са щели да са различни, Слави отговори: "Един от английските моряци, преди 300 години, преди да влязат в битка на другия ден, сядат вечерта, Тошко, пият ром и си споделят един на друг кой за какво съжалява, за да могат на сутринта да ходят на битка и да знаят повече за себе си. Та аз не съм човек, който съжалява. Аз не бих отишъл в МС, защото смятам, че там трябва да отидат хора, които са по-подготвени от мен, имат по-добро и подходящо образование от мен, за разлика и от Бойко Борисов. Кое им е по-различното ли? Те са алчни, с невъобразима жажда, която е по-силна от всичко, което притежават. И не са за там. Но не можеш да го спреш това по никакъв начин“, категоричен бе Трифонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика