Социалисти от цялата страна: Провеждаме демократични, прозрачни и честни избори за председател

686
Социалисти от цялата страна: Провеждаме демократични, прозрачни и честни избори за председател
Снимка: bsp.bg

Десетки общински структури от цялата страна остро реагират на обвинението на трима от кандидатите за пряк избор в БСП, че организацията на изборите е опорочена, че са „манипулирани списъците” и че „изборът е дълбоко опорочен и по същество уронващ престижа на партията”.

В своите позиции те категорично декларират, че са готови да проведат честни избори и констатират, че изразената позиция е обидна за местните структури, които за първи път в историята на партията ще могат честно и свободно да избират своя лидер.

Общинските ръководства приемат подобно твърдение като обида към местните структури, които са отговорни за провеждането на прекия избор и декларират, че са съставили в срок изборните списъци и са определили членовете на СИК-овете.

„Когато всички погледи са вперени в нас като едиствената политическа сила, която застава зад българския народ и неговите справедливи искания, една група „наши другари“ разпиляват енергия и време във вътрешно-партийни разправии, с което целят да опорочат най-демократичният пряк избор на Председател на БСП. За първи път имаме това право и искаме да го упражни. На нас, редовите членове на БСП, ни е болно да гледаме и да четем в пресата изказвания на тези наши другари, че нещо при нас все не било както трябва. Приятелски огън се сипе и отляво, и отдясно без някой да си дава сметка как се чувстваме ние, редовите членове, ние, които изнасяме всеки един избор на плещете си", се казва в декларацията от Лясковец.

Александър Симов: Разговорът за бъдещата България може да започне когато ГЕРБ и Бойко Борисов не са на власт

"Хората, които са на площада, настояват за две неща, две оставки – на Борисов и Гешев. Всичко останало – ВНС, експертен каб...

Структурите на партията в Плевен, Левски, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Кнежа казват: „Гарантираме, че на местно ниво процедурата за пряк избор стриктно ще бъде спазена, гарант. за което са не само структурираните общински комисии за провеждане на избора, секционни избирателни комисии, а и волята на редовите членове на Българската Социалистическа Партия!”.

От общинската структура в Елин Пелин се обръщат към всички социалисти и декларират „пълна подкрепа и готовност за провеждане на вътрешно партийния избор за председател БСП. Този избор е едно от най-големите достижения на вътрешните демократични промени в БСП, които дават право на всеки редови член да изрази своята воля свободно".

„Желаем прекратяване на братоубийствената и вътрешнопартийна борба за влияние чрез методи, които показват, че не сме един до друг в битката срещу икономическата мафия, която управлява милата ни родина”, се казва в декларация на ОбС на БСП в Хасково.

Във всички декларации местните структури призовават социалистите към активно участие в избора за пряк вот на 12 септември, за да се сложи точка на опитите за вмешателство на външни сили в процесите на партията с цел нейното отслабване и обслужване интересите на олигархично-мафиотското управление на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика