X
 
 

Спаси София организира успореден дебат пред БНТ

586 1
photo of Спаси София организира успореден дебат пред БНТ
Снимка: Спаси София
Независимият кандидат за кмет на столицата, подкрепен от Спаси София, се включи в алтернативен предизборен дебат пред сградата на БНТ. Напомняме, че Борис Бонев не бе поканен в студиото на предаването Референдум, за да участва в дебата за София, защото от телевизията обясниха, че това се дължи на резултат на 4 социологически агенции. 

"Това което от БНТ пропускат да кажат е, че те по собствено усмотрение са избрали четирите агенции. Едната от тях, Център за анализ и маркетинг, няма уеб страница и дава нереалистични прогнози - по 40% на г-жа Фандъкова и г-жа Манолова. Резултатите на втората - Тренд, пък не са публични. Това е некоректно и дискриминационно условие, което дава възможност БНТ да си подбере агенциите спрямо кандидатите, които са угодни за политическата конюнктура". - казва Борис Бонев от Спаси София.

Кандидат-кметове в сблъсък как София да се справи с транспортните проблеми (ВИДЕО)

Петима основни кандидати за кмет на София се включиха в дебат за проблемите в транспорта в столицата. Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), Мая М...

Поради тази причина, градските активисти организираха алтернативен дебат, а Бонев отговори на същите въпроси, които Добрина Чешмеджиева зададе в студиото. Предаването ПРеферендум бе заснето пред входа на БНТ и протече със символичното участие и на останалите четирима кандидати за кмет на София.

"Този опит на БНТ да ни изключи от дебата не само не ме отказва, а допълнително ни мотивира. Затова направихме този алтернативен ПРеферендум. Надявам се гражданите да оценят, че ние първи обявихме кандидатурата, заедно с най-подробната програма - План за София. Горд съм, че моите опоненти припознаха и включиха в собствените си програми част от предложенията ни за по-добра София, върху които с екипа си работим от години." - добави Бонев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители