Спокойно протича протестът в Асеновград

2016
Спокойно протича протестът в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Протестът в Асеновград протича спокойно, предаде кореспондентът на Actualno.com в града. Шествието премина под звуците на гайда, в него участват около 200 души. Някои вече се разотиват.

Хората споделят, че не са доволни от предприетите мерки. Първоначално хората се събраха на при кметската градина на ул. „Свобода“, след това продължиха по ул. "6 януари", като движението беше блокирано за няколко минути.  Крайната точка на протестиращите е сградата на общината.

Диабетичка падна на улица, от 112 се карат на сигнализиращия

Втори сигнал на граждани за грубо отношение от оператори на телефон 112 в рамките на по-малко от месец, постъпи в редакцията ни от чита...

"Полицията се грижи за сигурността в града, всички мерки са предприети. Няма напрежение в ромската махала в Асеновград", обясни ст. комисар Илков. Той заяви, че има диалог между институциите и протестиращите.

Припомняме, че по-рано недоволните граждани коментираха, че "държавата в лицето на Валери Симеонов не дойде, за да ни се отчете за направеното за нас, гражданите, през тези две седмици отсрочка, в която спряхме гражданските си протести. А като мотив изтъкна, че не сме го поканили."

В подробен анализ, представен от асеновградчани се обобщават изпълнените и неосъществените обещания. Като реализирани такива се посочват осигуряване на охрана за отбора по кану-каяк, психологическа помощ за пострадалите деца, налагане на забрана за къпането в язовир „40-те извора“, стартиране на процедура за запълване на незаетите полицейски щатове в РУ на МВР в Асеновград, извършване на проверки на регистрациите в ромската махала на града и други.

В графа „Неизпълнени обещания“ асеновградчани поставят недовършеното и проточващо се на този етап разследване по побоя на ромите над българските деца, както и изграждането на Полицейска приемна, вместо участък в ромския квартал „Лозница“.

Отчет на асеновградския кмет: Събарят още 36 постройки в ромския квартал

В различни етапи от законовата процедура по събаряне на незаконните постройки в и край ромския квартал „Лозница“ в Асенoвгр...

"Нека спрем да повтаряме, че никой нищо не прави в тази държава. Знаем колко е несправедливо да полагаме усилия и никой да не ги оценява. Трябва да признаем, че институциите работят по поетите ангажименти, за което им благодарим! Преди месец можеше да спрем до тук и да продължим да си живеем в блажена заблуда, че Държавата ще се погрижи. Умря тая. Вече ни е ясно, че ако утре някой нападне нас, децата ни или семействата ни, на силите на реда можем да разчитаме само в случай, че минават оттам случайно и не бързат за по-спешно произшествие в рамките на непосилните над 700 кв. км., които обслужват. И не защото не им се работи на полицаите /макар че сигурно има и такива/ - те просто нямат нормални условия да си вършат работата. Кой ли е отговорен за това? Последен въпрос и млъкваме: Още ли вярвате, че Държавата се грижи за вас?", питат асеновградчани в заключение на направения подробен анализ на случаващото се в града и страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com