X
 
 

Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт

970 0
Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт
Снимка: БГНЕС
„Бих искал да благодаря на партийните структури на „Движението за права и свободи“ и на всички избиратели, които постигнаха един много добър резултат на тези местни избори.“

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция на партията.

„На предишните избори сме спечелили общо 39 кметове на общини в коалиция и като ДПС като Джебел и Хитрино знаете, че преждевременно ние ги изключихме. Резултатът е – 47 кметове на общини, 37 като ДПС, решението на нашия централен съвет, че на тези избори сме запазили влиянието в местната власт и там където можем ще увеличим присъствието си в местната власт. Географията е разширена. 916 общински съветници са избрани, т.е. 18% от кметовете на кметства, в някои от случаите те са избрани в коалция.“, коментира той.

"Всички ние знаем, че изборите са основен елемент на демокрацията, но когато са законни, свободни, честни и има информиран избор на избирателите", допълни лидерът на ДПС.

В заключение той отново засегна темата за закона за уседналост, според който може да се гласува само при 6 месеца уседналост в населеното място, като я определи като "изключително неподходяща и неправилна".

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители