Станишев: Борисов бълнува

26518
Станишев: Борисов бълнува

Изявлението на Бойко Борисов относно ситуацията на тотална и посвместна криза в България е пълна фантасмагория. Това смята лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде bTV.

„Това, което Борисов приказва, не почива на никакви данни и тенденции в икономиката”, посочи той. По думите му тези приказки почиват само на желанието на Борисов, тъй като не е на власт, да се случи катастрофа.

Станишев: Бюджет 2014 е бюджет на размразяването, отговорността, растежа

Бюджет 2014 е бюджет на размразяването на социалните плащания, бюджет на социалната отговорност на държавата към гражданите, бюджет на ...

„ГЕРБ, Борисов и адютантът му Цветанов водят партизанска война срещу правителството и парламента. Правителството има амбицията да работи за засилен икономически растеж. Убеден съм, че догодина ще имаме възможности за много по-сериозен икономически растеж и за нови работни места”, заяви лидерът на БСП. Според председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова вече има първите добри сигнали, че икономиката тръгва нагоре.

Тя допълни, че догодина предстоят няколко основни задачи в социалната сфера - заетост, доходи, разговори и обществено съгласие за пенсионната реформа. Нинова очаква нови работни места за младите хора до 24 години от европейското финансиране за борба с младежката безработица - 100 млн. евро. По думите й необходимо е трайно съгласие за пенсионната реформа, така че тя да е ясна, да е категорична и хората да знаят отсега какво ги очаква в пенсионната система.

Във връзка с искането на ГЕРБ за отстраняване на Волен Сидеров като председател на комисията за борба с корупцията, Станишев заяви, че няма да се подпише под него. „Това е политическа игра на партия ГЕРБ”, коментира той.

За обвиненията на лидера на ГЕРБ, че били подслушвани опозиционни лидери, Станишев коментира, че Борисов не е в позицията да говори за подслушване.

Станишев: След нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика