Правителството подслушва лидери на опозицията, твърди Борисов

18410
Правителството подслушва лидери на опозицията, твърди Борисов

Правителството подслушва лидери на опозицията. Това обяви в Пловдив лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

Според Борисов това е тежко нарушение по цял свят. Борисов поясни, че това се прави през други градове. „Моят приятелски съвет към Йовчев и Писанчев е да не го правят”, каза Борисов. Според него, прокуратурата да викне лидерите на БСП и на ДПС, за да ги пита откъде излизат други записи. По думите на Борисов технологията е да се вържат към някой друг телефон, да източат някой личен разговор и да го пуснат в обръщение. Сега масово викат протестиращи на разпити, каза още той. Ще имат едно поставено лице, което ще го направи – дали сега, дали април месец преди изборите и ще го пуснат в обръщение, те това правят, каза Борисов.

Борисов: Ако Орешарски остане на власт, няма да може да направи бюджет за 2015 година

През 2015 година България ще е по-зле от Гърция, ако кабинетът Орешарски остане на власт. Това е заявил пред посланиците от Европейск...

Според него прокуратурата трябва да извика Станишев и Местан, които казаха на ГЕРБ да си идат с мир, иначе ще стане по друг начин. Какъв е другият начин и затова ли са им спретнали тези протести на Орлов мост. Местан пък е казал, че ще излизат и други записи, а той откъде знае. И защо никой не го пита. Бойко Борисов упрекна и медиите, че вече не питат за Бисеров, който беше заместник-председател на ДПС и кадровика на партията от 20 години, както и дясната ръка на Доган. Той най-рязко е атакувал лидера на ГЕРБ с анкетни комисии. Неговото е висша степен на корупция, а лидерът му със сигурност е знаел за това, смята Борисов.

Той коментира и рокадите в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. „Цената на тока свали членовете на ДКЕВР.  Правителството е искало да натисне цената на тока с 5%, което води до половин милиард задължения на държавната НЕК”, заяви Борисов. Според него, това се прави с цел да откупят време. Следващото правителство няма как после да не вдигне цената на тока, смята той. Затова именно членовете на ДКЕВР напускат комисията, тъй като не искат да влизат в този сценарий за фалита на НЕК.

„Много ми е странно, и интересно дори, как всички медии, ежедневно, се интересуват - какво ми е мнението за депутатите, напуснали Парламентарната група на ГЕРБ, а сякаш потъна вдън земя темата за Христо Бисеров”, коментира още Борисов.

„От ДПС се отлюспи зам.-председателят на партията. Зам.-председателят на българския парламент. Дясната ръка на Ахмед Доган. Ключова фигура. Председател на комисия от ДПС. Сякаш - това не е тема. Истински се интересувам - какво става с отлюспения депутат от ДПС – Бисеров? Или като бяха предупредени, и той напусна, всички разбират, че това е само игра”, каза Борисов.

Посланиците, участвали на среща с Борисов, не коментираха за какво е говорено

Днешната среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с няколко чужди посланици приключи, но не стана ясно какво е било разисквано на нея. Съ...

На въпроса за това, че от ДПС вече го определят само като „гражданина Бисеров” и няма общо с партията, Борисов отговори: „Тогава и ние можем да кажем, че напусналите депутати са само граждани”. По отношение на това, че за Бисеров се говори, че случвалото се с имотите е било по времето му в СДС, Борисов отговори: „Те може би затова след това са го взели в ДПС”.
„Много въпроси има. Интересно ми е убийственото мълчание по тази тема в медиите”, каза той.  На въпрос как си го обяснява, Борисов отговори: „С тоталната цензура, с тоталния натиск от правителството, за да не се говори по неудобните въпроси за тях”.

Влошаване през март?

През март положението в държавата ни ще стане отчайващо, прогнозира Борисов. През януари парите се изплащат директно по направления. В момента вече правителството е с един милиард лева назад в събираемостта. Всеки месец ще спират да плащат по нещо, докато парите в хазната свършат. Според финансистите, месеците март и април са най-тежките. Затова ще трябва да се взимат пари от резерва. Ако това стане, ще съборят валутния борд и ще настъпи инфлация.

По думите на Борисов, като се прочетат имената на областните управители в цялата страна, ще се разбере как се чувстват много от членовете на БСП, на тях им е тежко. Затова, колкото повече се целуват лидерите на БСП и ДПС, толкова по-добре за ГЕРБ, добави той.

Посланиците, участвали на среща с Борисов, не коментираха за какво е говорено

Днешната среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с няколко чужди посланици приключи, но не стана ясно какво е било разисквано на нея. Съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика