Станишев: Листата на Нинова е голям подарък за ГЕРБ

5318
Станишев: Листата на Нинова е голям подарък за ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Непопадналият в листата на БСП за евроизборите Сергей Станишев я определи като голям подарък за ГЕРБ. "Този пленум е важен, защото дава шанс БСП да се яви на поправителен след последния пленум, когато Нинова избра подхода не на диалог и съгласие, а на конфронтация и налагане на воля. БСП трябва да отговори на 4 въпроса", каза Станишев и ги изброи:

1. Какво казваме на членовете си? 1,5 месеца събрания и конференции, партията се произнесе категорично за своите предпочитания и за вижданията на листата. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или, че всичко това е било един фарс.

Без Станишев в листата на БСП за евроизборите

Стана ясен пълният вариант на листата на Корнелия Нинов, с която тя ще влезе на заседанието на Националния съвет на БСП, което започва ...

2 Какво е посланието на БСП към обществото? Начинът, по който се управлява БСП, ще бъде транспониран в начин, по който се управлява България, ако ние спечелим управлението, коментира Станишев, цитиран от 24 часа. Според него всички виждат с невъоръжено око, че има очевидна тенденция в превръщането на БСП в вождистка партия – в ГЕРБ номер Въпросът е дали българите искат такава алтернатива и такава БСП.

3. Какво е отношението ни към Европа и ЕС? Дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм, да не кажа антиевропейска визия. На кого говорим ние на тези избори - на 60% българи, които подкрепят ЕС и виждат в него бъдещето на България, или на 20% евроскептици, попита Станишев.

4. Отношението и посланието към европейските ни партньори и политическата ни семейство в Европа. Защото близо година се води яростна кампания, която изтъква различията между БСП и ПЕС. И това неизбежно поражда въпроса: А що дирите там? На този въпрос също трябва да има отговор.

Затова днес всеки да поеме своята отговорност пред партията и обществото за резултата от предстоящите избори. Аз поемам своята отговорност като лоялност към всички структури, които са ме номинирали. И обясни, че ще се бори за това БСП да спечели изборите с листа с ясен социалистически и проевропейски облик. Нинова трябва да поеме своята отговорност към листата, с която излиза", обясни Станишев. "Трудно може да се каже, че е листа на ИБ, защото им е била представена в последния момент", смята той. Станишев обясни, че все още не се е видял с Нинова, защото е получил поканата в 12 без 1 минута и било ясно, че тя е формална.

Нинова обяви: Станишев не е коректен, няма вече да има сделки за постове в БСП

Много е важно да умееш да губиш достойно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на атаката от страна на Сергей Станишев с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика