Стефан Падалски, партия МИР: България може да бъде Швейцария на Балканите

1904
Стефан Падалски, партия МИР: България може да бъде Швейцария на Балканите
Снимка: ПП "МИР"

„Вече 33 години търсим „верният път“ за нас и за нашата родина България. И сигурно в 32 от тях някои от нас си мечтаем да бъдем „Швейцария на балканите“. Мечтите, както казват, са „безплатни“, но за това пък са хубави. И аз съм вярвал, че можем да бъдем. Но единствено от нас си зависи и вярвам, че все още не сме „изпуснали влака“. Вярвам, че България може да бъде Швейцария на Балканите, защото имаме всички природни дадености за това. Единственото, което остава е да изберем политици, които имат морала, експертизата, волята и желанието да решат всички проблеми на българското общество и да реализират мечтата на всеки българин.“

Това заяви водачът на листата на партия МИР в област Търговище Стефан Падалски.

Той е на 48 години и е икономист и експерт по енергетика. Магистър е по Икономика и Управление на Търговията от УНСС София, бивш търговски мениджър във ФК ЦСКА АД, бивш административен директор на Булгартрансгаз ЕАД, с над 20 годишен управленски и административен опит и над 10 годишен опит в НПО сектора в България. Има допълнителни квалификации в областта на финансите и управлението на проекти. Неговият основен мотив да приеме поканата на партия МИР да се включи в политиката е, че България има огромен, но все още неразвит потенциал за икономическо развитие, което да подобри живота на българите. Каузата на Стефан Падалски е България да стане по-добро място за живот и работа и за да я постигне, е готов да вложи своя опит, знания, умения, време и ще работи за намаляването на бюрокрацията, за повишаване ефективността на държавната администрация и въвеждането на електронно правителство и управление.

"Смятам, че политиците трябва да работят за връщането на морала и етиката като основна ценност в обществените отношения в България. Те трябва да дават личен пример на гражданите, на подрастващото поколение. Само така можем да възстановим доверието в институциите, което се умишлено и системно се разрушаваше през целия ни преход. Това трябва да се спре и затова партия МИР предлага да се въведат единни обществени етични правила и норми. Именно тези цели ни обединиха и събраха в партия МИР и ще ги следваме принципно, последователно и с търпение, докато не ги постигнем и реализираме", заяви още водачът на листата на партия МИР в област Търговище Стефан Падалски.

Той се обяви за промени в изборното законодателство, които да улеснят провеждането на национални и местни референдуми.

„Партия МИР предлага правилата за провеждане на референдуми в България да станат сходни с тези в Швейцария. Тоест да има по-нисък праг за брой подписи за предизвикване на референдум, както и възможност за произнасяне на българския народ по вече взети от правителството и парламента решения. Също така предлагаме гражданите да имат право на инициатива да изискат промени в законодателството и дори в Конституцията на България. Само чрез прякото участие на българите в управлението ще можем да върнем доверието в институциите от една страна и помежду ни от друга страна. Само така ще можем да продължим напред и да реализираме всяка наша българска мечта и национална цел и кауза“, каза още Стефан Падалски.

Според него първо трябва да си подредим собствената къща и партия МИР е заложила в своята програма първите и най-важни стъпки за това.

„Вярвам, че е възможно и аз мечтая България да стане „Швейцария на Балканите“ и призовавам българските граждани да се запознаят с програмата, целите, политиките, приоритети и лицата на партия МИР, както и да подкрепят морала, експертността, професионализма и новия модел и подход на правене на политика в България. Всичко е в нашите ръце, ум и сърце. С работа и постоянство ще успеем“, заяви още водачът на листата на партия МИР в област Търговище Стефан Падалски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com