Стойнев: Не ме притесняват действията на Реформаторския блок

13424
Стойнев: Не ме притесняват действията на Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Не се притеснявам от действията на Рефроматорския блок. Дори ще се радвам, ако прокуратурата разгледа бързо сигнала. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод внесен от Реформаторския блок сигнал за негови връзки със случая „Карадере”.  

Според Стойнев в момента се разглеждат 33 инвестиционни проекта на стойност 2 милиарда и 200 милиона лева. Карадере също е такова намерение, което трябва да спази българското законодателство, съобщава Нова телевизия.

Реформаторите: Прокуратурата да види дали Стойнев не е за съд заради Карадере

Както беше съобщено днес сутринта, Реформаторският блок официално внесе сигнал до прокуратурата срещу икономическия и енергиен министър...

„Там няма нито машини, нито цимент, нито работници, нито пък държавата ще предлага някакви финансови стимули, нито държавата ще изгражда и инфраструктурата, тоест, те трябва наистина да спазят законодателството и едва тогава, когато го спазят, могат да започнат евентуално някакви инвестиционни дейности, но дотогава, те нищо не могат да направят”, заяви Стойнев.

Реформаторите настояват прокуратурата да провери дали има престъпление от страна на Стойнев „икономическа облага в полза на трета страна” по случая. Освен това десните поискаха и оставката на Стойнев.

Карадере е една от последните местности по Черноморието, която все още не е застроена. Проектът за изграждане на жилищен комплекс и няколко хотела там предизвика недоволството на хиляди хора. В София и други градове на страната се проведоха протести срещу застрояването, в който се включиха над 2000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика