Структори на партията на Кунева преминаха към "България без цензура"

19648
Структори на партията на Кунева преминаха към "България без цензура"
Снимка: БГНЕС

Ръководствата на девет районни структури от „Движение България на гражданите“ в София преминават към „България без цензура“, съобщиха от пресцентъра на „България без цензура”.

Ръководителите на районите „Връбница”, „Надежда”, Нови Искър, „Красна поляна”, „Овча купел”, „Студентски”, „Изгрев”, „Младост” и „Люлин” не са вече част от партията на Кунева. В своето решение те са последвани и от отделни членове на други районни структури в столицата.

Бареков иска да подкрепи успешните кметове от ГЕРБ

Не съм имал предварителна и уговорена среща с Николай Бареков, това заяви за Агенция „Фокус” кметът на Община Стара Загора ...

Като основен мотив за напускането си бившите ръководители от ДБГ изтъкнаха принципни различия с провежданата политика на партията, които особено са се изострили след Националното събрание от 21 септември. „Извършиха се сериозни измами и манипулации на това събрание“, посочи Красимир Манов – председател на район „Надежда“. Той, заедно с няколко свои колеги - членове на партията, са оспорили решенията на Националното събрание в Софийския градски съд. Заради това до момента магистратите все още не са вписали промените, извършени на Националното събрание.

„България на гражданите“ вече не е на Кунева, а на Даниел Вълчев, който на практика контролира партията“, категорични са част от напусналите ръководители. Те не са съгласни с водената политика и еднолично взимане на лидерски решения зад гърба на структурите. За основните политически действия на партията структурите разбират основно от медиите, което е в противовес на демократичните принципи, заявени при учредяването на партията, посочиха още напусналите ръководители.

Още в реденето на листите за парламентарните избори през май не бяха допуснати истинските лидери, излъчени от местните структури, а на водещите първи места бяха сложени „парашутисти“, обясни Симеон Петров – председател на район „Красна поляна“. Венета Колева от ръководството на Люлинската организация посочи от своя страна, че в експертните групи на „България на гражданите“ не са избрани реални специалисти, а са поставени хора, близки до ръководството, което на практика е провалило секторните политики на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика