Структури на НДСВ се присъединяват към "България без цензура"

25705
Структури на НДСВ се присъединяват към "България без цензура"

Лидерът на младежкото НДСВ Стефан Кенов, както и големи структури на партията в страната, преминават в гражданско движение "България без цензура", съобщиха от движението, предаде БГНЕС.

Стефан Кенов е член на НДСВ от 2003 година. Преминал е през всички нива в партията и младежката организация – от редови член до председател на младежите и заместник-председател на НДСВ. Освен това е бил заместник-председател на Общински съвет – Карнобат и заместник-областен управител на Бургаска област. На последния конгрес на партията миналия месец той печели почти половината от гласовете за поста председател на НДСВ. В "България без цензура" той ще бъде организационен секретар и ще отговаря за изграждането на структурите в цялата страна.

Потвърдено е желанието и на други лидери от страната да напуснат НДСВ и да влязат в "България без цензура", което формално ще стане до дни.

Сред тях са: Валентин Янчев – областен председател на НДСВ - Бургас, член на Националния съвет; Мануел Клинков – областен председател на МНДСВ – Бургас; Диана Илиева – общински председател НДСВ – Карнобат; Гергана Желязкова – общински председател на НДСВ – Сунгурларе; Веселин Райчев – областен председател на НДСВ - Варна, член на Националния съвет; Нася Георгиева – областен председател на МНДСВ – Шумен; Дамян Тончев – областен председател на МНДСВ - Стара Загора, член на Националния съвет; Таня Даскалова – областен председател на НДСВ - Пловдив-област, член на Националния съвет; Георги Ников – зам.-председател на МНДСВ, член на Националния съвет; Димитър Петрушев – секретар на НДСВ – Стражица.

Готовност да напуснат партията са изразили и други членове, сред които и още лидери на местни структури.

"Смятам, че процесите в партията трябва да бъдат честни и почтени и понеже имам съмнения в честността на това, което се случва в НДСВ, не виждам своето място повече там", обясни мотивите за напускането си Кенов.

"Преминавам в "България без цензура", защото тук виждам шанс за промяна в начина на правене на политика и за промяна в държавата. Движението на Бареков е центристката организация, която има бъдеще и аз искам да съм част от това бъдеще. Тук се дава шанс на младите хора, на хората с енергия, с идеи за една по-добра България", допълни той.

"Започва битката за център-дясното политическо пространство. Като движение, което заема най-голямата част от него в центъра, ние приканваме всички несъгласни с политиката на старите партии и лидери да се присъединят към нас", коментира от своя страна лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Бареков определи Волен Сидеров за говорител на "България без цензура" на КСНС

В момента полицията е подсигурила влизането в сградата на президентството, където ще се проведе заседанието на Консултативния съвет за ...

"Етикетът "демократ" или "десен" в България е нещо, което досега легитимира очевидно провалени във властта политици. Какво е дясното на бившата червена номенклатура Меглена Кунева, която беше определена от бившия лидер на десницата Иван Костов като червена кукувица, която снася яйцата си в дясното гнездо? И какво е дясното на основателя на СИК Бойко Борисов и неговата дясна ръка - бившият милиционер и обвиняем от прокуратурата Цветан Цветанов?", попита Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика