Свикването на извънредно заседание за цената на тока е правилен ход, заяви Кунева

9813
Свикването на извънредно заседание за цената на тока е правилен ход, заяви Кунева
Снимка: БГНЕС

Реакцията на премиера Бойко Борисов бързо да свика подобно заседание е правилна. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР във връзка с провеждащата се среща в Министерски съвет за цената на тока.

Кунева посочи част от мерките, които са набелязани на това заседание. На първо място това е изслушването на председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране за установяване на причините за увеличаване цената на тока.

Кунева: Не е нормално да има места с 300% ръст на незаконни адресни регистрации

Не е нормално да има населени места с близо 300% ръст на незаконни адресни регистрации. Това коментира на брифинг във Варна на ръководс...

„Второ предлагаме промени в Закона за енергетиката за пълно опубличаване на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия”, каза още вицепремиерът Кунева.

„Трето да се инициира одит на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50% държавно или общинско участие в сектор енергетика. Това би помогнало да се повиши доверието в този толкова важен сектор в българската икономика и да започнем на чисто. Смятам, че е крайно време. Не е въпрос само, че мярката е непопулярна, защото ще вдигне цената на живот. Когато едно решение се взема без всички да са убедени каква е причината, какви са резултатите от взимането на това решение, какво се опитваме да решим с това, то няма да трае дълго. Когато не си убеден в нещо, което правиш, резултатът не е добър”, коментира Кунева във връзка с повишаването на цената на тока .

„Фактът, че се случват необясними неща в българската енергетика или поне обществото няма ясна информация за това, не може да бъде отминавана от една политическа сила”, коментира Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика