Томислав Дончев: Не се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му

10309
Томислав Дончев: Не се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му
Снимка: БГНЕС

"Не мога да се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му". Това обяви в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът Томислав Дончев по повод факта, че Кънев и ДСБ обявиха, че излизат в опозиция.

По думите на Дончев лидерът на ДСБ играе сложна и интересна игра

Томислав Дончев: Това, което се случи в "Арена Армеец", е позор

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че Общинската избирателна комисия е заповядала на полицията да държи хората в зала "Арена Армеец"...

на „универсален морален императив”. В тази роля трябва да си в позиция да не може никой да формулира към тебе укор, коментира Дончев.

Според него версията, че Радан Кънев започва кампания за президентските избори догодина изглежда много вероятна.

На въпроса дали се задават предсрочни избори, той отговори, че ГЕРБ би имала най-голяма политическа полза от предсрочен вот, но никой не го иска, защото изборите предполагат големи разходи и служебно правителство, което не може да работи като редовно избран кабинет.

В преподписването на коалиционното споразумение няма нищо страшно, но въпросът е да бъдат записани неща, които е реалистично Относно избора на Екатерина Захариева за министър на правосъдието Дончев изтъкна, че тя има опит.

Томислав Дончев: Очевидно има грешки на ниво СИК-ове

Получих уверение, че от печатницата, че проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа няма да има. Чух го два пъти. Това каза вицеп...

Той обясни също, че ГЕРБ не е имала възможност да подкрепи по-радикалните промени в конституцията, защото при това положение те щяха да бъдат подкрепени от 107 депутати и реформа нямаше да има. Като коментираме всички политически емоции, забравяме, че реформата трябва да продължи, смята Томислав Дончев.

На упрека, че сме на последните места по усвояване на Еврофондовете, вицепремиерът обясни, че тази година завършва т. нар. стар програмен период, започнал през 2007 г. и шест правителства са управлявали тези пари. По думите му през последната година сме на второ място по усвояване на еворсредства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика