Тошко Йорданов уверява: Коалицията работи добре

3763
Тошко Йорданов уверява: Коалицията работи добре
Снимка: БГНЕС

"Господин Христо Иванов не се слави като добра врачка, както се изрази веднъж на едно участие министърът на спорта, така че е добре човек да не се доверява на неговите усещания". За това призова председателят на ПГ на Има такъв народ и депутат Тошко Йорданов пред БНР във връзка с твърденията на съпредседателя на Демократична България, че може да има предсрочни парламентарни избори.

Йорданов не иска да се връща на това какви усещания имаше той в предния парламент, които се оказаха доста необосновани. Да не употребя някоя по-силна дума, че сме коалиционни партньори, така че не е хубаво да се вярва на усещанията на господин Христо Иванов. Напротив - коалицията работи доста добре, подчерта Тошко Йорданов. 

Иван Гарелов е съветник към медийната комисия с председател Тошко Йорданов

От два дни популярният телевизионен журналист Иван Гарелов е съветник на парламентарната Комисия по медии и култура, чийто председател ...

Като председател на Комисията по култура и медиите в Народното събрание, Йорданов заяви, че се замисля реформи в СЕМ, като в момента темата се обсъжда с коалиционните партньори. Юристите работят, така че когато сме готови, ще кажем. Моето лично мнение е, че няма нужда от Съвета за електронни медии, но трябва да видим чисто законово как стоят нещата, най-малкото трябва да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, отколкото като регулаторен орган, уточни той. 

Тошко Йорданов коментира и Бюджет 2022. "Аз също мисля, че увеличението в бюджета за култура е малко, въпреки че ние сме част от управляващата коалиция", категоричен бе той. 

"Логично е да получим критики, особено предвид заявките, които направихме в началото на коалиционните преговори. Уверението, което имаме, е, че когато се предвижда актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде увеличен бюджетът на сектор "Култура“, тоест там да се получи още едно увеличение. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени определени разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да оптимизираме някои разходи и да ги пренасочим от едно място на друго, защото някои сектори и някои институти не са добре финансирани", подчерта Йорданов. 

"Хората от БАН са си прави да искат по-голямо финансиране за наука, то не е логично да се отделят толкова малко пари за наука", каза още депутатът от ИТН. 

Тошко Йорданов: Лично ще наложа намаление на бюджета за БНТ, при нов директор парите ще бъдат възстановени

Лично аз ще наложа намаление на парите на БНТ, ако между двете четения на бюджета няма обосновка как са формирани тези 82,5 млн. лева з...

Той увери, че коалицията лобира в полза на БАН. Професор Андрей Чорбанов, който работи в БАН, е точно от другата страна на барикадата и той активно лобира в тази посока. Знам, че е водил разговори с председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още сега. Не искам да се изказвам неподготвен в сфера, която не е моята, но знам, че активно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до протести, допълни Тошко Йорданов. 

Още: Тошко Йорданов: Да поизлъжем малко, ама мъничко

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика