Три години ДАНСwithme

1115
Три години ДАНСwithme

Днес, 14 юни, се навършват три години от протестите срещу кабинета "Орешарски", избухнали след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това решение се превърна в повода за народното недоволство, но причините са по-дълбоки - олигархичният държавен модел, който не признава върховенството на закона и който владее абсолютно всички партии, управлявали и управляващи България.

"Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела #‎КОЙ. Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения. Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството и засили срещу гражданите тежка пропагандна машина за разделение, противопоставяне и пречупване на опълчилите се срещу отвлечените от модела #КОЙ институции.

Антоанета Цонева: И ДАНС, и МВР ни казаха официално, че Орешарски лъже

Очевидно е, че твърдението на Пламен Орешарски, че протестите срещу него са „стимулирани”, е лъжа. Това заяви едно от лицат...

Три години след избухването на протеста, моделът # КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича “стабилност“, са проекции на същия модел.

Дълго ще е усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела #КОЙ. Крачката към неговото демаскиране обаче е направена. И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук.

Всеки един от нас, всеки ден, там където е – трябва да се изправи и да противостои. Без страх!", пише по повод годишнината "Протестна мрежа".

Три години по-късно Делян Пеевски все още е депутат. Точно това показва в най-голяма степен, че мечтаната промяна не се е случила.

Две години от ДАНСwithme

Днес, 14 юни, се навършват две години от началото на протестите срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Те започнаха на 14 юни 2...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика