В анекса към коалиционното споразумение ще се запише отчет на всеки 6 месеца

3072
В анекса към коалиционното споразумение ще се запише отчет на всеки 6 месеца
Снимка: ДБГ

ГЕРБ и Реформаторски блок да направят оценка на министрите ресор по ресор. Това предлага вицепремиерът Меглена Кунева, стана ясно от пресконференцията на Движение "България на гражданите", предаде Стандарт.

В анекса към коалиционното споразумение ще бъде записано на всеки 6 месеца да се дава отчет как се изпълнява то, обяви тя.

Даниел Вълчев: На нас не ни приеха антикорупционния закон, но не напуснахме

Ако ми дадете думата, с удоволствие ще коментирам. Така Даниел Вълчев от Движение България на гражданите с шега се обърна към водещите ...

Декларацията към коалиционното споразумение е в процес на подписване. Утре ще има заседание на парламентарната група, от което ще стане ясно колко човека ще го подкрепят. До момента те са повече от 13, каза Димитър Делчев. Кунева уточни, че са се подписали депутатите от РБ и всички министри.

"България трябва да бъде изключително настойчива по въпроса. Много се надявам, че нашите органи, включително разузнаването и контраразузнаването, са разчели нивото на опасност за страната", продължи вицепремиерът. И изтъкна, че е важно да се направи анализ къде са ни слабите места, бързо да бъдат запълнени пропуските чрез законодателство и ангажирането на експерти, които да работят по най-новите начини за борба с нещо, което до момента в България не сме познавали.

Попитана за излизането в опозиция на Радан Кънев, Меглена Кунева беше категорична, че не може да си и на двете места и да вземеш най-доброто от двата свята. Или си в коалицията, или си в опозиция. Това е и отговорът на въпроса дали се нагърбваш с управлението, не с тежестта на властта, или не. Найден Зеленогорски е имал своите сблъсъци, аз – също, затова можем да кажем без комплекси, че сме длъжни да направим възможното, посочи Кунева.

Другото е ново избори и ситуация, в която предлагаш отново на най-близкия идеологически партньор да работиш заедно с него, т.е. промяна няма. Какво ще кажем тогава, с какво ниво на доверие ще влезем - че след пет месеца пак ще се разделим ли, каза Кунева.

Цветанов отряза и хората на Кунева да поставят каквито и да е условия на ГЕРБ

По-реалистичният вариант е да се подпише ново коалиционно споразумение. Може да искам да стана президент на Америка, но не съм американ...

СДС ще има решаваща роля за издигането на кандидата на Реформаторски блок (РБ) за президент, допълни Кунева. СДС е носещата конструкция на дясното, каза тя. И подчерта че партията на Божидар Лукарски е успяла да наложи двама президенти - Жельо Желев и Петър Стоянов.

Позицията на РБ за президент ще бъде обявена след разговор със СДС и останалите партньори, съобщиха още от ДБГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика