Валери Симеонов: Просташки лов на вещици е оставката на Цачева

7546
Валери Симеонов: Просташки лов на вещици е оставката на Цачева
Снимка: БГНЕС

Липсват всякакви основания за оставката на Цецка Цачева, смята лидерът на ПП НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. Според него тя е един от най-почтените в своята дейност политици. „Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето, веднага след 9-ти септември, когато без вина и с вина са изтрепвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии." Това заяви пред Агенция „Фокус“ Симеонов по повод скандала "Апартаментгейт".

Той посочи, че всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между две страни. "И когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората. Специално Цецка Цачева е човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да намери в биографията му“, коментира Симеонов. Той подчерта, че не може да я изкарат виновна, "само защото си е купила апартамент на договорена цена, платила си е парите, не е ограбила никого, не е извършила сделката в резултат на някакви корупционни облекчения към фирмата".

Валери Симеонов ще поведе листата на НФСБ на евроизборите

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) отива самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Водач на листата ще бъде лид...

Валери Симеонов обясни, че за да придобие апартаментът в София, Цачева е продала имотите си в Плевен. "Това общество вече просто превъртя“, заяви депутатът. „Не знам как тази партия съществува с такъв лидер, който е готов да хвърли всеки в бездна яма само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта", отправи обвинение към премиера Борисов, Валери Симеонов, като посочи, че в момента министър-председателят на България "предателски мълчи и не защитава хората, които му вършат най-много работа“.

Напрежението в "Обединени патриоти"

Писна ми в моноспектакъла на Красимир Каракачанов да играем ролята на храст - помни ли кой отвори вратата на ВМРО за връщане в политиката, запита Симеонов в контекста на напрежението в малката коалиция. „След като вече сме изказали своята позиция, че ние с „Атака“ няма да се явим на евроизборите и два пъти официално сме отправяли покана към ВМРО за разговори по повод съвместно явяване на изборите и не сме получили отговор, просто това такова двуличие и лицемерие, че не ми се ще да го коментирам, да не кажа някоя по-силна дума. Абсолютно двуличие. За какво общо явяване ще ми говорят, след като сме заявили, че ние с „Атака“ няма да се явим", каза Симеонов.

Валери Симеонов се притесни, че заради скандала "Ало, Банов съм" ще връщаме на ЕС милиони

Не е добре да се правят прибързани и пресилени обобщения без факти, да се изнасят твърдения, характерни за фалшив сайт, защото това е ж...

Да не говорим за поведението на ВМРО. Издигнаха си водач на листата, формираха си предизборен щаб, взеха решение за самостоятелно явяване на избори, наслагаха си билбордовете, налепиха си плакатите и след като видяха, че сметките не излизат без НФСБ, защото то е ясно, че няма да излязат без НФСБ, но май само на тях не им беше, айде сега аман-заман „елате помагайте“. Извинявайте обаче, писна ми в моноспектакъла на Красимир Каракачанов да играем ролята на храст. Няма да стане тази работа“, коментира още Симеонов.

По думите му, ако ВМРО имат желание за съвместно явяване, "почтено да дойдат на преговори и да се разберат без предварителни условия". „Не участваме в преговори с предварителни условия. Никога не можем да си позволим някой да ни изнудва. Като ми прави изявления Каракачанов, искам да го попитам помни ли кой му отвори вратата за връщане в политиката на ВМРО на изборите през 2014 г.? Помни ли кой му отвори вратата на изборите за президентска двойка. Самостоятелното явяване беше заявено от ВМРО, ако променят своето решение по съответния уставен начин и пожелаят преговори с НФСБ, ние все още не сме взели категоричното решение. Ние евентуално до няколко дни, ако решат да дойдат на преговори, вече няколко пъти сме ги канили, да заповядат. Ако не дойдат, по-скоро ние се явяваме самостоятелно, а на „Атака“ и ВМРО им пожелаваме успех в съвместната борба за Европарламента“, каза още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...