"ВОЛЯ": Само ние и лидерът ни Марешки сме срещу военните сделки за милиарди

3785
"ВОЛЯ": Само ние и лидерът ни Марешки сме срещу военните сделки за милиарди
Снимка: Архив

По повод твърдения в предаването „Лице в лице” по БТВ на 22 април 2020г., че БСП били против осъществяването на новите покупки на военна техника, от партия ВОЛЯ изразиха недоволството си, че "социалистите само говорят, но нищо не правят". Даже напротив- лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки цитира преди дни в Народното събрание старо изказване на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, в което заявява, че БСП подкрепя тези огромни разходи.

„В продължение на три години единствено Веселин Марешки и партия ВОЛЯ  следват категорична позиция против харченето на милиарди за самолети, кораби и друга военна техника, при положение, че България е най-бедната държава в ЕС и приоритет трябва да са доходите на хората, здравеопазването, образованието, справянето с битовата престъпност и др. Нееднократно сме призовавали за спиране на сделката за излишните на този етап скъпи самолети, внасяли сме и мораториум”, заявяват от ВОЛЯ.

ВОЛЯ внася искане за мораториум върху милиардите за въоръжение

ПГ „ВОЛЯ-БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ“ иска мораториум върху новите сделки за купуване на военна техника за Българската армия. Пре...

От партията припомнят, че на 12 април 2020г., парламентарната група внесе проекторешение за налагане на мораториум и върху две решения на НС от 2018г. за купуване на кораби и друга военна техника за над два милиарда лева.

„БСП имат непоследователна позиция по тази тема- ту подкрепят тези разходи, за което има стенографски запис на изказвания на Корнелия Нинова, ту са против. Но само на думи. До момента не са предприели НИКАКВИ процедурни действия, за да докажат позицията си! Ако социалистите вече наистина мислят по този начин, то явно се присъединяват към ВОЛЯ! Нека не се притесняват да го признаят!”, заявяват от ВОЛЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com