За 763 000 лв. застраховаме нашите военни в Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина (ВИДЕО)

3902

763 000 лв., без ДДС е готово да плати Министерство на отбраната (МО) за застраховането на българските военнослужещи, изпълняващи мироопазващи мисии, в Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина.

В сумата е включена и застраховка на подвижния състав, както и екипажите на Военновъздушните сили, които изпълняват полети до районите на действие на контингентите.

Даваме над 70 млн. лв. за гориво за армията, двойно повече от предишния път (ВИДЕО)

Министерството на отбраната се готви да даде над 70 млн. лева за горива за нуждите на Българската армия. Това става ясно от обществена ...

Застрахователният етап обхваща периода 2017-2019 г., информира БГНЕС.

Контингентите участват в операциите на ротационен принцип. Продължителността на една мисия е до 6 месеца. Броят на военнослужещите и цивилните лица от Министерство на отбраната и Българската армия, командировани за изпълнение на задачи в горепосочените райони, както и срокът на тяхното пребиваване са различни.

На отделните етапи през годините бройките на застрахованите лица може да бъдат завишени, става ясно от документацията. Поръчката има три обособени позиции, всяка с период за действие от три години.

Най-скъпа е застраховката на мисията на Българската армия, участваща в операция ISAF в Афганистан. Финансовият ресурс, който е заделен е 655 000 лв. и включва застраховки за: “злополука и медицински разходи”, “Каско”, “Пожар и природни бедствия”, “Щети на имущество”, “Гражданска отговорност”, “Зелена карта”, “Карго”.

Прогнозата на МО е за застраховането на 130 военнослужещи и 16 единици военна техника за всяка една година. Отделно застраховани ще бъдат и военнослужещите и цивилните служители на армията и на военното министерство, които са командировани в района на българската мисия в Афганистан.

МО: Военни ще влизат в правомощията на МВР само при непосредствена опасност

Законът за противодействие на тероризма, приет от Министерския съвет днес, е важен акт за повишаване способностите на държавата за ре...

Далеч по-евтина излиза застраховката на мисията в Косово – 72 000 лв. Става въпрос за застраховането на около 20 военнослужещи за всяка една година, като към настоящия момент не се предвижда използване на автомобилна техника.

Застраховането на личния състав – 10 военнослужещи за всяка година и 2 единици техника, които са част от операцията на Европейския съюз “Алтея” в Босна и Херцеговина ще струва 36 000 лв. 

Actualno.com припомня, че преди време стана ясно, че Министерството на отбраната се готви да даде над 70 млн. лева за горива за нуждите на Българската армия. Това стана ясно от обществена поръчка, публикувана в сайта на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

Интересното е, че това надвишава над два пъти сумата, дадена за горива при предишния договор. При предишната поръчка от 2015 г. са дадени точно 27 350 000 лв. От заданието става ясно, че ведомството иска да закупи 17 619 000 литра авиационен керосин Jet-A1", 4 566 000 литра автомобилен бензин A-95 H, 5 920 000 литра дизелово гориво F-54. За нуждите на армията ще бъдат закупени и 7 948 000 литра газьол ПКЦ 0,1% сяра за отопление и 6 440 000 литра дизелово гориво F-75 за плавателни съдове.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Бойко Ноев: Армията ще се пусне по една спирала надолу, от която няма излизане

Депутатите трябва да попитат защо точно по този начин ще се случи закупуването на двойно повече самолети и кораби, които нарастващо ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика