X
 
 

Заради нападки към журналисти, БСП определи Симеонов като "проблем на демокрацията"

3132 4
Заради нападки към журналисти, БСП определи Симеонов като "проблем на демокрацията"
Снимка: БГНЕС
От БСП определиха бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов за един от "големите проблеми на демокрацията".

Причина за тежките думи на социалистите към Симеонов е не само отношението му към майките на деца с увреждания, но и към журналистите.

Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон

Валери Симеонов има нова мания - да обвинява медиите, че са корумпирани. Като се почне от Антон Хекимян и се стигне до обвиненията в це...

"Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме докрая на мандата ви?

Проблемът, г-н Симеонов, не са медиите. Днес един от най-сериозните проблеми на българската демокрация сте вие.

С тези думи към Симеонов се обърна червеният депутат Антон Кутев в декларация от името на група по време на петъчния парламентарен контрол.

"Във връзка с отправени обвинения в корупция от заместник-председателя на Народното събрание към журналисти от различни медии ние от БСП изразяваме сериозната си загриженост за състоянието на медийната свобода в България.

Обвиненията в корупция за публични личности трябва да бъдат надлежно доказвани преди да бъдат отправени, защото в противен случай те се превръщат в клевета", заяви още Кутев.

Симеонов счита, че БНТ го цензурира заради изказване за bTV

„Не влизам във война с медиите. БНТ не трябва да взима позиция и да дава присъди". Това заяви в ефира на предаването "Плюс-минус"...

По думите му не могат да се привикват журналисти в прокуратурата, защото това нарушава Конституцията на страната.

„Мен ако питате, не можете дори да си го помисляте, защото с подобни мисли в главата ставате опасни за демокрацията. Със сигурност не можете да управлявате европейска държава, докато не разберете, че има ценности, които са над личното ви его, че изобщо не може тези ценности да ги поставяте на съмнения.

Не и в нашата държава, не и в нашата демокрация. Нещо мръсно и нечистоплътно броди из коридорите на властта и всички го усещаме. Журналистите го и виждат. Тези от тях, които още не са се поддали на страха и малодушието го отбелязват и разказват. Точно тези журналисти трябва да защитаваме, а не вие да ги заплашвате“, обясни Кутев.

"Империята отвръща на удара" - така Валери Симеонов интерпретира направената от БСП декларация, с която бе упрекнат от парламентарната трибуна в настъпление срещу медиите.

Симеонов заяви, че "империята" включва и ДПС и БиТиВи и заключи, че не е нищо друго, освен пореден епизод в борбата срещу незаконния хазарт.

Венелин Петков към Валери Симеонов: Ще се видим в съда

"Ще се видим в съда". Така директорът на новините на bTV Венелин Петков коментира във Facеbook изявлението на депутата Валери Симеонов ...

По време на брифинг в парламента Симеонов посочи, че БСП винаги са били под чадъра на Божков и попита защо чак сега правят декларация - няколко дни след изявлението на Симонов по БНТ. Причината е, че вчера те получиха много сериозна подкрепа от страна на руската държава в лицето на шефа на външно разузнаване, според него. За какво говори Симеонов - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Смях в залата! Червените се отъждествяват с демокрацията.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ами ,да !Проблем е к не само той.Тези не трябваше да се допускат до властта,те са с комунистическо съзнание и алпност за слава и пари...сега трябва да бъдаг изринати от пллитическия живот,тд са орестъпници спрямо нарида и държавата!!!!
 •  Янко Сакъзов 2 Янко Сакъзов преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво Валери ! Ти стовари юмрук точно върху Слънчевия сплит на комунистите ! Каква врявя , каква злоба !! Путин защитава не само Божков ,но и още един архиразбойник , който се намира в Сърбия ! На българското търпение трябва да се сложи край, веднага ! Тукашните комунисти опериха гребени след като разбраха , че путьовци разпериха чадъри над двамата бандити ! Те бяха толкова полезни на Кури и Фат виж още ›› мака ! С какво ли ? Питайте Кури и Зелените чорапи.....
 • средностатистичен българин 1 средностатистичен българин преди 1 седмица Профил на трол?
  Колко са жалки червените отрепки! Москва им свирна и те започнаха да бръщолевят приказки за соц.демокрация и подобни глупотевини. Хеле пък спинозният Антон Кутев, дето Нинова го натири в двайста глуха линия. Силистра плаче за тебе, Кути.
Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...