In The Army Now!

6465
In The Army Now!
Снимка: Pixabay.com

Българите ще могат да се записват онлайн за доброволци и виртуално да служат в българската армия без да стават от дивана си в хола. Това ще стане възможно след като Народното събрание леко модифицира първоначалното предложение на ВМРО за въвеждане на доброволната военна служба.

Ще добавим функционалност за дигитален рекрут към системата за електронно правителство, която 10 години усилено разработваме, обясниха коалиционните партньори на ВМРО от партия ГЕРБ. Така младежите ще постъпват в армията като попълнят заявление в доброволчески дигитален портал, директно от своя смартфон, таблет или лаптоп. Като бонус ще получат веднага каса бира на посочен от тях адрес.

Доброволците ще могат да се включват в строевата, огневата и физическата подготовка дистанционно дори и от Европейския парламент, ако по някаква причина са се озовали там. Един от българските представители в него вече нямал търпение и час по час отварял компютъра си в очакване на старта на доброволческия портал, като възбудено припявал тоталния хит на Стейтъс Куо от 80-те години на 20 век "In The Army Now."

Българската армия въвежда свръх модерно въоръжение за нуждите на дигиталните си доброволци. Последни системи конзоли за видео игри Плейстейшън, Нинтендо Суитч и Екс Бокс ще постъпят на служба във виртуалните поделения на БА, заменяйки морално и физически остарелите автомати Калашников, картечници и ерпегета. Виртуалните доброволци ще преминават с лекота военното си обучение на бойни игри като Фортнайт и Каунтърстрайк, без да разливат бира и проливат пот.

С виртуалната военна служба българската армия ще спести средства по изхранване и екипировка на доброволците. Всеки новопостъпил ще получава талон за отстъпка за пазаруване на облекло, храна и екипировка онлайн. В търга за доставка на храни ще бъдат поканени Фудпанда, Макдоналдс и Кей Еф Си, а няколко световни модни марки са готови да обличат войската с камуфлажни тениски, гащи и палта от своите колекции.

Министерствата на образованието и отбраната сключват споразумение учениците от гимназиалните класове също да получат възможност да станат доброволци онлайн. Така и така вероятно пак ще учат дистанционно заради ковид пандемията, защо да не се запишат и за войници, вместо да се чудят какво да правят в часовете по физическо възпитание или в голямото междучасие, смятат от образователното министерство. Отпадат и възраженията на родителите срещу носенето на ковид маски, защото всички ще са задължително с противогази. Учениците от долните класове ще могат да заменят следобедната занималня с казармено обучение. А липсата на места в софийските детските градини ще бъде компенсирана със записване на хлапетата във виртуални детски батальони.

ГЕРБ, СДС и шкафчето - вижте карикатурата на Христо Комарницки

Христо Комарницки с карикатура в Прас-Прес за тънките отношения между ГЕРБ и СДС и едно пословично шкафче.    Всичко кари...

НАТО приветства решението на София да въведе виртуална доброволна казарма. По този начин значително се повишават възпиращите възможности на Северноатлантическия алианс спрямо евентуална руска агресия в района на Черно море, коментират от военния съюз.

Руските тайни служби също не спят. Само преди няколко дни ДАНС разкри шпионска афера, в която двама руски дипломати са се опитали да се доберат до новите системи оръжия, използвани от българските военни. Противно на изтеклата информация, че шпионите на Москва са се интересували от изтребителите F-16, агентите са търсили информация за най-новата игрова конзола Плейстейшън 5 на Сони, която ще излезе на пазара през октомври и веднага ще постъпи на въоръжение в българската армия. Плейстейшън 5 значително ще повиши възможността на българските доброволци да контрират всяка руска заплаха в Черно море и ще превърне България в незаобиколим военен фактор на Балканите и Европа, с което се обяснява и безпрецедентната активност на руските тайни служби в страната.

 

Автор: Мавро Василев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...