X
 
 

Кой ще бди за наште европейски бъднини

8419 0
Кой ще бди за наште европейски бъднини
Снимка: Европейски парламент
Докато вие маате гащи по Халкидики и Кавала, хората в Европа сън не спят, за да натаманят правилните хора на правилните европейски позиции, тъй щото европейските бъднини да пребъдат както си трябва и да не ни се смеят другите континенти и Съюзи.

Яж си мамула, избраха Урсула

Яж си спокойно кочана на плажа, читателю.

Правиха, струваха европейските фактори и влиятели, много-много не се вслушаха в гласа на Белия гълъб на мира и надеждата ББ - и накрая за шефка на Еврокомисията и нова Ишиаска бе избрана германката Урсула фон дер Лайден, лично гонче на Меркел и многодетна майка с цели седем генетични продължители.

Колкото за демографията на белия човек в Европа, Валери Симеонов може да е доволен от Урсула - родила е седем парчета чисто бели евро-арийчета.

Това седемдетно обстоятелство също така обезсилва “аргумента” на някои евроскептици - “Европейският съюз се управлява от хора без деца, възмутително!”

Едно от първите действия на избраната Ишиаска бе да обяви, че ще попълва бройките в Еврокомисията на квотен принцип по полов признак. Искам, вика, толкова и толкова комисари с женски полови белези - и още толкова с мъжки, че да сме поравно и да има джендър икуолити! Затова тя каза, че иска по две предложения за комисар от държава - един мъж и една жена, от които да се избира за коректно попълване на квотите.

Следващия път, викам пък аз на Урсула - така да си родиш 7 деца - точно поравно мъжки и женски!

Друга амбиция на Урсула е да прокара с повече воля Истанбулската конвенция, което вече не е много коректно спрямо Валери Симеонов и джендър-истериците.

Лаура Кьовеши ги страхува като Лора Палмър

Не само в България се избира нов Главен прокурор, скъпи читателю и вие, драги европейски зрители.

В ЕС върви не по-малко драматична процедура за избор на Европейски прокурор, като там прокурорът ще е още по-нов от нашия, защото досега не е имало такава длъжност и такава европейска институция. Европрокуратурата трябва да заработи през 2020 и да порази с гръм злоупотребите с евросредства. Дотогава Европарламентът и големите шефове в Европа трябва да се договорят коя да е личността на суперобвинителя.

Двамата основни конкуренти за поста са румънката Лаура Кьовеши, станала известна в родината си като главорез на корупцията, и французинът Жан-Франсоа Бонер.

Кандидатурата на румънката става все по-перспективна след като френското правителство обяви подкрепата си за нея, а последно дори Бойко Борисов обеща да удари рамо на Кьовеши. Предвид постоянството и последователността му в отстояването на принципни позиции, можем да се надяваме, че подкрепата на Нашия премиер няма да се лашка напред-назад според кръвното му и според въртящия момент на джипката.

Най-голяма съпротива кандидатурата на Кьовеши е имала в Румъния, България, Полша и Унгария. В родната Румъния Кьовеши е подсъдима за злоупотреба с власт и румънците пробваха всякакви трикове, за да провалят кандидатурата ѝ за Европрокурор.

Бойко Борисов в недалечното минало е описвал румънската борба с корупцията като политическа саморазправа. Но щом пък е решил да обяви публично, че подкрепя Кьовеши, може пък да не го е страх от санкции за цап-царапане на европейски средства.

Наскоро Лаура Кьовеши разказа пред “Файненшъл Таймс” как някой си прокурор от нашия край на Европа ѝ обяснил отношението на политиците ни към еврофондовете: “Ние сме патриоти, не крадем от националните пари. Ние крадем само европейски средства!”

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас-Прес

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители