Кюлче в чекмедже: Сцени от една изложба

8323
Кюлче в чекмедже: Сцени от една изложба
Снимка: прас прес

Както БНТ не съобщи, по случай 4-годишнината на ПРАС-ПРЕС открихме грандиозна изложба в галерия-книжарница “София-Прес” с първи страници от течението на вестника ни през годините.

Откриването премина при безпрецедентен естетически интерес и колекционерски кютек.

Изложбата се изкупи за половин час, като за някои шедьоври озверели ценители на сатирата се хванаха за гушите и трябваше да ги разтърваваме. Поклонник на творчеството ни от прокуратурата влезе в ръкопашна схватка с наш почитател от МВР, като и двамата искаха да закупят корицата с Пеевски по бански.

За да няма кръвопролития и компрометиране на стабилността, взехме соломоновско решение да не продаваме тази светиня - това бе единственият експонат от изложбата, който остана непродаден.

Хроника на едни чекмеджета

Дни след откриването на изложбата ПРАС-ПРЕС организира малка артистично-гражданска акция.

Тъй като сме алчни творци, а все още нямаме пенсии за заслуги или компенсация за щети от кризата, отидохме пред Министерския съвет да сложим чекмеджета на жълтите павета, с надеждата да ни ги напълни Неволята или Мата Хари. Какво се случи пред Минсъвета, прочетете в следващите редове.

14:45 Органите на реда проверяват съдържанието на чекмеджетата и нашето остроумие, граничещо с глупост - обясняваме, че чакаме Мата Хари да ги напълни. Не усещаме никаква проява на завист в органите или възхищение от бляскавото ни хрумване.

14:55 След нашите призиви към Мата Хари, викайки я като Неволята - „Матоооо, Матооооооо“, органите на реда ни предупреждават да се отдръпнем от флаговете на Европа и България отвъд зоната за сигурност. Правим го неохотно, но със съзнанието на изпълнен дълг към Родината.

15:00 След кратко съвещание по радиостанциите, съобщавайки на висшестоящите за нас, органите на реда очертават нов още по-далечен периметър на зоната за сигурност. Оттегляме се, удоволетворени за собствената си значимост, като най-опасната следобедна заплаха за „Дондуков“1.

15:10 Напускаме с достойнство и оставяме жълтите павета на органите на реда. Мата Хари не се появи и прекъсваме всякакви отношения с фондациите „Южна Америка за България“ и „Русофили за Силна България в Европейски Съюз“. Фейк нюз ще ни пробутват!

 

Автори: Чавдар Николов, г-н Балев, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...