Мач на дружбата и добросъседството

5913
Мач на дружбата и добросъседството
Снимка: Български патриоти

Министърът на спорта Радостин Василев блесна с идеята за приятелска среща по футбол между правителствата на С. Македония и България. Това да има нещо приятелско между двете страни само по себе си е новина. Но такъв мач ще има. Както ще има и мач по ръгби между смесената българо-македонска историческа комисия.

Ето как ще протече футболната среща.

***

На стадион “Гоце Делчев” в Гоце Делчев започва първото полувреме между правителствата на България и Северна Македония. Футболистите са на терена. С цел пестене на време, вместо химните на двете държави - “Мила родино” и “Денес над Македонија”, от уредбата звучи “Шуми Марица”.

1-ва минута. Веднага прави впечатление, че в състава на Северна Македония има повече албанци, отколкото в националния отбор на Швейцария. В състава на България пък има бивш канадец и бивш израелец.

8-ма минута. Калина Константинова подема остра атака към вратата на гостите, а северномакедонците пеят: “Назад, назад, моме Калино, не мой да одиш у пеналтерията, че у назе има силна защита, не ке можеш да я преминеш.”

15-а минута. Еко-Сандов иска прекъсване на мача, защото футболистите на терена мачкали тревата.

25-а минута. Гол за България, дело на Теодора Генчовска! Външната министърка вкарва с гърди, посъветвана от Петко Сертов.

35-а минута. 2:0 за България с нов гол на Генчовска! Какъв обрат обаче! Македонците обявяват Генчовска за тяхна, защото името й завършва на “-ска” и така резултатът става 2:0 за С. Македония.

39-а минута. Съдията свири дузпа за С. Македония. Публиката в Гоце Делчев скандира: “Съдията, съдията - хомо Илинден!” 3:0 за Северна Македония.

45-а минута. Най-грубият играч в състава на България Бойко Рашков влиза остро в краката на противников играч, вследствие на което тежко контузен лежи Миле Попйорданов. Тъй като България няма медицински хеликоптер, такъв каца от бедната С. Македония и отнася пострадалия към най-близката спешна помощ в С. Македония.

Край на първото полувреме. Второто ще се играе в С. Македония. За целта двете правителства се качват на колите и тръгват за София, откъдето по-късно хващат самолета по новата линия София-Скопие. Цялото това упражнение се прави, за да не лети празен самолетът за Северна Македония.

На стадион “Гоце Делчев” в Прилеп започва второто полувреме на мача. По инициатива на американски конгресмен и второто полувреме се предава пряко в ефира на CNN. Това се прави от уважение към македонците, задето са открили Америка преди Колумб. Пред CNN конгресменът заявява: “Нашата Америка 100 % е македонска, защото е Северна.”

48-а минута. Дузпа за България, зад коженото кълбо застава Кирил Петков. За да не влоши започнатия диалог с македонците, Петков праща топката високо в небето и сваля репетиращия за полет в Космоса македонски астронавт на Слави.

52-а минута. България намалява резултата на 3:1, след като вратарят на С. Македония премиерът Димитър Ковачевски пуска елементарен гол. От публиката се чува: “Димитре, събуди се!”

68-ма минута. Атака на Асен Василев, който логично стартира мача като ляв бек, тъй като и проектобюджетът му е ляв. Василев центрира и гол с глава бележи Кор. Нинова! Тя се извисява над всички, защото е на кон. 3:2 за С. Македония.

90-а минута. Съдията свири края на тази среща, за която президентът Радев казваше, че е прибързана. Мачът завършва с резултат 3:2 за С. Македония, който веднага е вписан в македонската конституция.

 

Автор: Мирослав Милков, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...