На мегдана: 10 вида протестиращи и техните обречени "каузи"

17073
На мегдана: 10 вида протестиращи и техните обречени "каузи"
Снимка: БГНЕС

На площадите в страната ври и кипи. Както казват колегите от престижната агенция ПИК, общо около 2500-3000 души излизат на протест в големите градове на страната. И като престижна медия, и ние от "Прас-прес" се включваме в опорните точки, с които да разобличим протестиращите хора, изкарвайки като греди в очите им техните миглички, паднали на бузите в очакване да се превърнат в магически желания.

Ето как ще ви отблъснем и накараме да смятате, че всички са маскари. Ето ги нашите 10 етикета за протестиращите.

1. Млади, дето не знаят какво искат и дори не знаят какво е лустрация

Родили се след 89, даже след 99, не ползват Facebook като нормалните хора, ами слагат снимки и клипове в Instagram, сигурно взимат наркотици и слушат упадъчна музика. Комунисти, искащи да съсипят цветущата икономика на страната, с искания да се преследва и наказва корупцията и да се бръкне в чекмеджето на доказания антикомунист г-н Бойко Борисов.

2. Старите, дето знаят какво искат, но не знаят как да стане и искат лустрация 30 години по-късно

Измряха бе! Комунистите измряха! Каква лустрация? Тези хора вече 3 десетилетия циклят и мрънкат, че са предадени, лъгани и тяхното недоволство е яхвано от кого ли не. Ами значи и сега ви яхат и лъжат! Как не се уморихте да трамбовате площадите с налудничави искания за справедливост, равенство пред закона и такива глупости?! Лустрацията е демоде.

3. Агитките на Левски и ЦСКА

Не целите агитки, защото поне големите тартори и лидери си знаят кога да си траят, а някакви по-обикновени момчета с по-тънки досиета за хулиганство. Претенции до небето, а клубовете им фалират, дължат милиони на държавата, която винаги помага, Борисов не спи да назначи някой бизнесменин за собственик да добрува. Защо агитките на Лудогорец не протестират?

4. Гейове и такива

ОК, ОК, нямаме нищо против това да сте гейове, лесбийкита и такива работи, които карат Бог да се върти в гроба си, защото ако беше жив, нямаше да ви допусне да съществувате. Но не ми парадирайте и навирайте в лицето желанието си да получите право на глас при избори и да изисквате неща от управляващата класа.

5. Русофили

И ние бяхме русофили, но видяхме, че Русия не се справя с коронавируса. Уж имаха ваксини, напреднала алтернативна медицина, но се провалиха. Какво да им харесваме тогава? Обещаваха АЕЦ, газ, мас, самолети. А вместо това дори тяхната пионка Радев си играе с китайско дронче. Да не искате България да стане като Русия и да е съвсем малко по-добре?

6. Протестърите от 2013

Качиха Бойко на власт, даже някои му станаха министри. Разтуриха му правителството, след като той е демократ и протяга ръце към всички да даде, а не само на тях да им е гадже. И оттогава не са спрели да му се дразнят, че се вслушва и в Пеевски. Ами това е държавник, бе, той се вслушва. И като не можете да му дадете читав материал за министерските постове, а Пеевски може, защо да не го вземе и страната ни поне да е напред с фурмите?

7. Юристите, искащи съдебна реформа

Адвокати, съдии, тук-там някой следовател - хора, завършили право, но работещи в call centre. Всички с големи претенции да клатят главния прокурор. Хем го обвиняват, че е недосегаем и може да прави безконтролно каквото си иска, хем го обвиняват, че нямал нито една постигната осъдителна присъда срещу голям политик или олигарх. Е кое е последно? Шизофреници.

8. Хората с хитри надписи на табелки и плакати

Превърнахте площада в Twitter. Стойте си в Интернет, какво ще ми блокирате София? Нали сте еколози, защо хабите хартия, кадастрон и велпапе?

9. Мая Манолова

Значи оставиха от ГЕРБ да им спретне Костинброд. Оставиха я на мира, дори когато твърдеше, че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС. ГЕРБ я направи омбудсман, вместо да направи правосъдна система, в която отговорните за изборни манипулации излежават присъди. И тя пак ми недоволна и иска да върне Божков и Галеви на бял кон.

10. Йоло Денев

За края оставихме един последователен човек да изтъкнем, чиито искания винаги и при всяка власт са били да я свали и пъхне в затвора. Поне няма двоен стандарт.

Автор: Самуил Петканов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...