На прощаване: тежки раздели и политически ридания

14904
На прощаване: тежки раздели и политически ридания
Снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов и Патриотите и на тази изборна въртележка не успяха да се издигнат над 4-процентовата бариера, въпреки всички обединителни усилия, въпреки крачките встрани и назад, които изтанцуваха патриотичните лидери, за да стимулират избирателя. Ама патриотичният избирател си хареса тоя път Слави Трифонов, той в момента въплъщава по-успешно Националния идеал.

Цвета Караянчева, прекрасният енергичен и умен репродуктивен орган на българския парламентаризъм, не успя да влезе в парламента въпреки силния изборен резултат на нейната партия в Кърджали. Но така я завъртя системата за разпределението на мандатите Хеър-Ниймайер. Хеър-Ниймайер ни открадна изборите, каза Караянчева и обеща, че няма да остане гладна, та даже била закопняла за мириса на машинно масло в кофопроизводството.

Делян Пеевски също трайно залипсва и вече за втори път го няма в листите, и въобще не си показва прекрасното същество пред обществото. Ужким ДПС и Карадайъ не се отказват от приятелите си, по време на кампанията също мернахме някъде една тениска с Пеевски, но отсъствието му от политическия живот е внушително и осезаемо. Той и преди се вясваше само от дъжд на вятър в парламента, ама пък се водеше депутат, внасяха се ключови закони от негово име, играеше медиен магнат, определяше кои медии да ги има и кои да ги няма, беше най-големият благодетел… И ето така преминава световната слава, само ПРАС-ПРЕС не се отказа от своя полукръстник и неразпространител.

Тримата премиери. Последните месеци, преди да се стигне до сегашните пазарлъци с някаква вероятност за съставяне на правителство, имахме за кратко цели трима почти-премиери, издигнати и оттеглени преди да стигнат до гласуване в парламента. Това бяха номадът Дани Митов, шахматистката Антоанета Стефанова и царското юпи Николай Василев. Митов беше издигнат и оттеглен от арогантен лидер по гащи и патерица. Антоанета Стефанова беше издигната от арогантен лидер по анцуг и патерица. Николай Василев беше издигнат като безалтернативен кандидат на спечелилата с малко партия, още преди да обявят изборните резултати. И с тримата се простихме бързо-бързо по премиерска линия. Дани Митов сега е активен депутат и острие на ГЕРБ. Антоанета Стефанова също се води депутат, ама от типа “няма такъв депутат”. Засега си гледа шаха. Николай Василев даде една пресконференция с “Има такъв народ”, за да обясни колко е готин и как “разговаряме с правилния човек”. И потъна обратно в политическото небитие.

 

Източник: Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...