Пансион за политически пенсионери

11025
Пансион за политически пенсионери
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви, Прас-Прес

Всичко на тоя свят има край, суджукът си има дори два, а в политиката, когато дойде време за оттегляне, някои виждат дебелия край.

Нерядко сваленият от власт става жертва на репресия - и това обикновено няма нищо общо с реалните престъпления или неморални действия на съответния паднал ангел. Особено на Балканите - реваншизмът спрямо изсипалите се от властта се отличава с “особена дързост и цинизъм при извършване на деянието”, както казват юристите и милиционерите. Ако не ги съдят, малтретират или ликвидират, най-малкото биват обругани от правилните медии, стига да е сигурно, че съответният властник е изпаднал трайно от голямата игра.

На Диванчето на ПРАС-ПРЕС. Блиц интервюта

Не всички имат възможност и желание да положат морни бузи на диванчето на Слави Трифонов. Затова поканихме като гост автор лайф-стайл ...

Срещу това печално явление работещ модел предложи унгарският премиер Виктор Орбан - той приюти на вилата си и даде политическо убежище на бившия македонски премиер Никола Груевски, осъден в страната си на две години затвор заради злоупотреби. С унгарски дипломатически автомобил Груевски избяга през Албания, Черна гора и Сърбия, за да се паркира в Унгария, където дочака новината за още обвинения, повдигнати срещу него в Македония.

Унгарският модел дава добра перспектива за оттеглящи се от политиката играчи. На вилата на Орбан един ден могат да се съберат няколко ВИП политически бежанци.

Когато Бойко Борисов падне от власт, едва ли ще му е комфортно да се пренася в Барселона. Все пак Бойко е убеден европейски юнионист, а Барселона е столица на Каталуния - сърце на съпротивата срещу Мадрид и цитадела на индепендистите. Комфортно решение би било Къщата от Барселона някак да се премести в Будапеща. Ако това решение срещне технически трудности за осъществяването си, в края на краищата къщите се строят с пари, а пари ще се намерят, щом си бил Господар на схемите и Баце ди тути баци - важното е да сме живи и здрави. И нови миски, ако трябва, ще се намерят, само да е живот и здраве!

Ангела Меркел също е с единия крак извън политиката и ако трябва да сме любезни, най-добре е този крак да се насочи към Вилата на Орбан, за да повлече и другия крак. Там тя ще прекара спокойни старини, ще си фантазират с Бойко Борисов, ще пишат мемоари-конфабулации и ще пошляпват Бай Груй като младо яре.

Мързел

Линее нашта българска държава: Юнак Балкански непробудно спи, Борисов го мързи да управлява, а Корни я мързи да го смени. Валерката...

Към компанията скоро ще се присъедини и Танцуващата с ЕС брекзитьорка Тереза Мей. Като кралица на танца, Тереза ще обучава пенсионираните лидери как да освобождават тялото си на дансинга и как да открият своя вътрешен ритъм.

 

Автор: Evil Dick, Прас Прес 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...