Соц мрежите - частична монетаризация, масова профанизация

3064
Соц мрежите - частична монетаризация, масова профанизация
Снимка: iStock

Има една приказка за рибарската дъщеря, дето царят ѝ казал да се яви пред него хем гола, хем облечена.

И тя понеже била много умна, се наметнала с рибарската мрежа на голо - и хем била формално облечена, хем царят видял всичко, което искал да види.

В наши дни подобни девойки се намятат със социални мрежи - и могат да застанат в най-разкикерчена и вулгарна поза, па да публикуват това меко порно в интернет. А като са прикрити зърната и Извора на живота - значи девойките са спазили нормите за приличие и Стандартите на общността в съответната социална мрежа. .

Соц мрежите завладяха живота ни и сума народ прекарва живота си в тях. Традиционните медии едва-едва се крепят - и пак с помощта на соц мрежите.

Ние също ловим читатели посредством уважаемите мрежи.

Най-известни сме във Фейсбук - сума ти лайкове сме напечелили в мрежата на Цукърбърг. Но напоследък акциите на Фейсбук взели да падат. Милиардите на Цукърбърг намаляват и жена му нервничи.

В нашия вестник мислим да даяним на хартия като последните мохикани - когато създадохме ПРАС-ПРЕС, хартиените вестници вече бяха поизмрели или в краен упадък. Но ние продължаваме да порим насрещните течения в световния океан от масова информация.

Романтично е.

Ако обаче Фейсбук продължава да запада, ще трябва да потърсим друга платформа за популяризиране на нашето хартиено корабче в тоя ми ти океан.

Между другото, борецът с чуждестранните агенти Костадин Костадинов също е извънредно популярен във Фейсбук - чрез тази вражеска американо-еврейска мрежа Костадинов пуска да плуват в информационния океан безподобните си фъшкии - фейкове, демагогия, лъжи и популизъм.

В другата вражеска платформа за споделяне на видеосъдържание - YouTube, Костадинов не само трупа лайкове и популярност, ами и заработва, защото YouTube дава възможност на популярните създатели на съдържание да печелят - т.нар. монетаризация.

Впрочем една от санкциите срещу Путинова Русия е, че в руския сегмент на YouTube монетаризацията е спряна. Така че в тази платформа имаме “частична монетаризация” заради частичната мобилизация и могилизация на Русия.

В ерата на социалните мрежи популярни стават тъкмо хора като Костадинов, които могат да въздействат емоционално с експресивни агресивни полуистини.

Експулсивният (учтиво казано) Доналд Тръмп управляваше Щатите през Туитър - докато предишният собственик не го изгони с пожизнена забрана да ползва тази соц мрежа.

Тръмп тогава рече - аз па че си направя моя си соц мрежа и там ще си цъкам.

И наистина си направи (мрежата Truth), но там са си само QAnon маниаци и пропагандната стойност е ниска. Все едно да продаваш пясък в пустинята. (QAnon е популярна конспиративна теория за световно господство на сатанисти и рептили, които пият детска кръв и тормозят народа с Пландемии - и само Тръмп може да ги спре.)

Но времената се менят, собствениците се менят - Илон Мъск купи Туитър за 40 милиарда и обяви, че ще връща свободата на словото - и ще маха пожизнените банове, от което вероятно ще се възползва Тръмп.

Първата работа на Мъск в туитър обаче бе да уволни пловината служители на компанията по цял свят - понеже предприятието губело по 14 милиона на ден.

Тоест и Туитър запада.

Но пък Мъск прави шоу и кърти мивки - снима се как влиза в централата на Туитър, носейки мивка.

Има една руска мрежа - Телеграм, доста популярна за кадри от фронта, ползват я и руснаци и украинци. А Дмитрий Медведев като се натряска, пише безумия в Телеграм - ту обяснява как ще избият всички, ту разправя, че Русия нямала за цел да убива, иначе досега да е унищожила не само Украйна, но и цялото човечество, до крак!

Една от световните мрежи, които хич не западат, е може би най-откачената мрежа от всички, които досега е създало човечеството.

Това е китайската мрежа ТикТок, където са доста популярни бойците на Кадиров например - те постоянно снимат филмчета колко са страшни и как викат АХМАТ СИЛАААА. Самият Кадиров също често отправя послания до народа чрез клипчета в ТикТок.

У нас ТикТок е безумно популярен сред ромската общност - едва ли не цялата общност върти маанета в ТикТок. Един от ефектите е, че циганският стил и начин на живот стават модерни и сред българчетата, които висят в ТикТок.

И това не е лошо - така и така демографски бъдещето е тяхно, нормално е да се засилва и културното им влияние.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...